Strejk idag inom vården!

Sitter och kollar på Nyheterna på fyran. Det är reportage om strejken som bröt ut idag bland vårdpersonalen, sjuksköterskorna. Det pratas om samhällsfarlig strejk ... Av cirkus 3000 varslade var det bara drygt 1000 som blivit uttagna i strejk.

Det är konstigt att det aldrig går att kompensera dessa människor som har dessa yrken, dessa typiska kvinnoyrken. Det är inte bara ett kall, som förr i världen - att bli sjuksköterska! Det är människor som studerat och tagit lån för att uppnå sitt drömyrke! Varför kan det inte värdesättas mera det som dessa människor gör! Dom jobbar med människor, det är liv dom har att göra med. Liv och död ... Men varför får dom inte en rimlig ersättning för sitt jobb då? tänk - det är konstigt att höga chefer inom olika yrken och branscher - aldrig behöver gå ut i strejk för att få högre löner! Nej det behöver dom inte - för bolagsstyrelserna bestämmer att dom skall ha miljonbonus och miljonlöner! Bolagsstyrelserna är dom själva.

Det skulle inte behöva finnas vilda strejker eller överhuvudtaget strejk - människor måste väl kunna få löner som sätts i motvikt till det dom gör! En dräglig lön som folk faktiskt kan leva på! För nog är det skillnad på chefers löner och en sjuksköterskas! Visst - det förstår till och med lilla jag att det måste vara en viss skillnad, men inte SÅN orimligt skillnad som det är inom vissa grupper.

Det är bara så här i samhället - att när "vanliga" arbetstagare och människor skall ha högre lön, - ja då finns det aldrig UTRYMME! Det finns inga pengar, eller kanske någon futtig krona bara! Men när chefer skall ha högre lön - eller politiker - ja då handlar det om tusenlappar eller miljoner! Varför är det så? Är det rättvisa det? Inte ett skvatt ...

Lite rim och reson måste det väl gå att få i lönesättningar!

Och visst är det ju så att det är alltid den tredje parten - dom sjuka i det här fallet - som drabbas av strejken. Men ändå hoppas jag att sjuksköterskorna kommer att få det dom vill ha - men tyvärr så tror jag inte det! Det finns inte utrymme kommer det att sägas! 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0