Midsommarplanering

Midsommaren står ju för dörren och med det också all matplanering, lekar som skall lekas ...

Igår kväll var jag och några tjejer till hos en kompis ... vi skulle planera våran gemensamma midsommarfest. Vi är fem par som har hållit på sedan 1995 ... tror jag det var ... turats om att ha midsommar hos varandra, med knytkalas förstås. 

Vi gick igenom matlistan och vem som skulle göra vad. Vi har ju rutin kan man lugnt säga på detta - inget nytt ... utan vi kan det här. Ifjol var vi hos oss och i år hos ett par som bor bara en liten bit ifrån oss. Gångavstånd eller krypavstånd om så önskas - vilket jag inte hoppas behövs *ASG*.

Vi träffas alltid kring 16-tiden, tar en öl, vinglas eller cider och allmänt snack och mingel. Sen går vi och plockar midsommarblommor och klär midsommarstången! Sen blir det då så småningom dags för maten, som mest består av lax, sill och sånt typiskt svenskt midsommargotteligottgott!

Sen är det dags för tipsrunda, lekar och annat ... och kring 3-tiden brukar vi komma hem.

Jag minns en gång när vi var hos oss och alla hade farit hem på natten ... jag gick och kollade i grillringen så det var ordentligt släckt och bara myste i soluppgången. Det blir ju aldrig mörkt hos oss den här tiden på året ... det var tyst och stilla ute, bara fågelkvitter och solen och så jag som var uppe. Jag gick runt på tomten i bara morronrocken och det var så ljuvligt att finnas till denna natt.

Jag är ju så där att är jag uppe den tiden och det är vackert väder med soluppgång och allt, ja då tycker jag nästan det är synd att lägga sig!!

Och en midsommardagsmorgon för två år sedan - väckte jag gubben tidigt - säkert kring halv 8 snåret ... varför - jo för då ville jag såga ner våran hägg - det var en massa äckliga larver i den ... massor - som påsar där det hängde massvis med larver i!!!! Jag ville inte ha detta på husväggarna - jag hade drömt hela jäkla natten om dom här larverna - vi hade här i Norrbotten ett riktigt äckligt år med häggspinnlarven som invaderat alla våra häggar!!!!

Ja vi sågade ner nästan hela häggen - och den var flera meter hög!!!! Fy fan så äckligt ...

Ja ni ser - midsommar kan bestå av både sill, brännvin och häggspinnlarver!!!
Vad skall du göra under midsommaren, vilken mat planerar du att ha, lekar???


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0