Trevlig valborg!

Antar att hela svenska folket tänker grilla korv om några timmar! Så även jag och min man hos några vänner. Vi skall alldeles strax gå dit - dom bor en bit ifrån oss!

Det är ännu +15 grader i skuggan, inga moln - bara sol och vindstilla. Man tror liksom inte det är sant - detta väder som varit hela långa dagen. Bara att njuta ...


image142Nu önskar jag alla en trevlig Valborg och bränn inte korven nu!!!!


Underbart väder idag

Vilket väder det är - ett underbart väder idag. Med strålande sol, från en absolut molnfri himmel och alldeles vindstilla. Nästan obehagligt vindstilla ... brukar ju alltid blåsa lite. Nåväl inte klaga - det är +13 grader just nu när klockan är 10.35. Sitter ute på altanen och myser och dricker kaffe förstås - lyssnar på musik. Vad mera kan man begära av en ledig dag.

Snön smälter undan fort, blir till vatten som sjunker ner i marken och där suger växtligheten villigt i sig av det blöta som kommer - sen sticker dom upp sina huvuden mot oss människobarn och mot solen! Vilken härlig tid våren är ... jag njuter och tackar för att jag får uppleva den åter en gång.

Är som sagt var ledig idag från mitt jobb, dock inte mannen - han jobbar "full" dag. Jag steg upp samma tid som vanligt - det är 04.40 ... mannen var redan uppe då. Skjutsade honom till jobbet 05.30 och åkte direkt förbi sonen ... han skulle ut och jobba strax efter 6 ... halv dag jobbar han. Hade lovat honom att städa lägenheten och byta gardiner ... vilket jag gjorde. Kom hem strax före 9 och har städat mitt eget vardagsrum och plockat undan en del av mina porslinsdockor som skall paketeras undan ... har vansinnigt många dockor och dom bara står där och tar plats och samlar damm! Nu är jag less - men naturligtvis skall dom få finnas kvar hos mig! Inte tänker jag ge bort dom eller sälja dom. Dom är ju så vackra - dom där dockorna.

Det här duger inte om man vill njuta av solen ... återkommer sen kanske.
Ikväll skall vi till kompisar och grilla korv och dricka vin, öl och cider *ler*. Inte mycket - bara lite!!!!image141

Ha en bra dag alla "där ute" i verkligheten och Glad Valborg om vi inte hörs nåt mera idag.

Nu har jag helg ...

Hemma från jobbet ... slutade 14.00 - åkte på Konsum och handlade lite. Hem ... höll på att svettas ihjäl - hade halsduk - visserligen en tunn scarf - kring halsen - men det är nästan +15 grader ute. Så inte underligt att man tycker att man är i övergångsåldern *ler*.


Handlade till middagen lite - som kommer att bestå av nåt så enkelt och gott som tacos! Min man är väl inte så där jätteförtjust i tacos - men han äter ju det - annars finns det alltid något annat för honom. Sonen kommer förbi när han slutar sitt jobb - skall klippa håret på pappa!! Och det är klart att då tänker ju mamma alltid på mat och något gott som sonen gillar!!! Sån är jag ...


image140Nu skall mannen snart hämtas från sitt jobb - han slutar 15.30 ... så då kommer hans privatchaffis och hämtar upp honom! En del har tur eller hur???


Tjejkväll på stan

image139Ikväll är det s k Tjejkväll på stan. Brukar vara knöktjockt med fruntimmer i alla åldrar och en och annan stackars man som flanerar, surrar, fikar och shoppar - i några kvällstimmar.

Själv tänker jag inte gå dit ... men nog har man förr varit och trängts bland tjattrande kvinnfolk. Trevligt förstås ... men skönt att hålla sig hemma också!!!

Ett bra initiativ av handlarna är det ändå onekligen ... drar ju extra mycket folk till butikerna och fiken.

För vad kvinnor kan - det är shopping!

Och surr ... kvinnor kan.

Nu skulle visst en Killkväll anordnas hörde jag eller läste i vår egen dagstidning "Paltexpressen". Och jag tror nog att det också drar många män till butikerna ... för nog vill dom också shoppa - dom bara låtsas att det är kvinnfolket som bara handlar och vandlar!!!


Fallande objekt på sin blogg

Jag har fått förfrågan av Maskroser ... hur man får dessa hjärtan att falla över sin blogg som jag har. Skall försöka förklara detta här:

Gå in på denna länk - där väljer du en figur som du vill ha, klicka på den och tryck på Generate Code. Du kommer till en ruta med hela denna långa kod som du kopierar, alltså högerklicka på koden och kopiera den. Därefter går du in i design (i din egen blogg), väljer sen kodmallar och längst ner i den rutan klistrar du in koden du nyss kopierat (högerklicka och klistra in). Välj därefter Förhandsvisa ... där kan du se om det funkar - innan du sparar!
image138
Lycka till!!!

Inget speciellt alls!

Blogg fridatowe : Mitt i livet på gott och ont, Nu går det undan

Naturen vaknar till liv efter vinterdvalan! Njut människobarn!

image137Tänkte i morse när jag åkte iväg till mitt jobb - innan jag klev in i bilen reagerade jag på allt detta fågelkvitter som råder just nu i naturen! Det är alla möjliga och omöjliga läten av fåglar, man ser varje dag nya flyttfåglar som vänt åter till oss nordbor. Sädesärlan och bofinken Knut såg jag igår, rödhaken har jag sett för ett tag sedan och så bergfinken idag utanför mitt jobbarfönster. Trasten flög över vårat hus igår, gäss såg jag i söndags flyga över huset också ... koltrasten - ja det är otroligt vilket fågelliv det är just nu och jag njuter av att få vara delaktig i allt detta liv. Hela naturen vaknar ju upp och så även vi människor. Tänk om man inte hörde alla underbara ljuden som hör våren till - det är faktiskt inte alla förunnat - så passa på att stanna upp och njut människobarn!!! Denna tid är nu och den är fantastisk!


Nästan fredag idag

image135  Då är det "fredag" fast inte riktigt förstås ... bara det att jag är ledig resten av veckan. Skönt - vi har det otroligt bra på mitt jobb. Kan inte säga annat. Min man jobbar i morgon ... fast som sagt var inte jag - skall åka till sonen och byta gardiner och tvätta fönstren hos honom hade jag tänkt, sonen jobbar också. Både i morgon - halv dag - och så jobbar han fredag + övertid ...

Sovit oroligt i natt ... vet inte varför - hade svårt att somna igår kväll också.

Det är grått och dystert ute - +3 cirkus. Dimmigt och regnigt är det också. Men det lovades ju varmare - så man lever på hoppet.

Kaffekoppen är urdrucken, bloggar och dricker kaffe samtidigt - kan ju göra flera saker samtidigt - är ju kvinna.

Får passa på att önska alla en bra dag - vi lär höras ... om inte förr så till kvällen.


Åh fy fan vilken dag!

image134Inte klokt alltså vilken dag det varit! På jobbet alltså ... massvis att göra, allt bråttomt också ... skynda skynda skynda. Puh ... knappt så man hade tid med kaffe, toa och lunch! 10 minuters lunch bara - snabbåt en hamburgare ... tror fan inte jag kände om det var gott eller dåligt!!! Sköljde ner allt med vatten och så igång med jobbet igen!

Och alla människor som surrar med en när man har nog att göra! Synd man är så trevlig så alla skall komma in till en, telefonjäkeln ringde också stup i kvarten!!!!

Märker ni att jag var stressad ... känns i kroppen att jag är spänd fortfarande, puh andas ut och andas in ... djup andning ... slappna av - jag skulle behöva ett sån där avstressande band just nu ... lägga mig ner och bara lyssna och slappna av!!!

Samtidigt som det är så här stressigt - är det väldigt inspirerande också att ha mycket att göra! Gillar det faktiskt - inte hela tiden förstås, för det pallar inte en "gammal tant" som jag med!!! Men lite lämpligt mycket och lite lämpligt ofta!!!

Nu ringer telefonfan här hemma - någon jäkla försäljare ... syns på numret!!!! Jag svarar inte ... sådana samtal och inte heller anonyma!!!! Dumt kanske, men jag är så jäkla less på alla telefonförsäljare!!!

Jag måste gå och dricka mitt kaffe och lugna ner mig, nu är jag speedad!!!! Till 1000 ...

Inga loppisfynd

Konstigt det här - jag gjorde inga som helst fynd på loppis. Bara en massa skräp - jag måste hålla med min man för en endaste gångs skull! Vi gick runt och tittade - bara en massa som man inte behöver ... det är mycket bättre på sommaren i Badhusparken när det är loppis där! Då jäklars hittar jag alltid något. Men jag sparade ju mina pengar - men bara ett tag - för sen for jag till ÖB och Jysk, och där köpte jag både det ena och det andra ... lite hygienartiklar, kaffe, bandspagetti, såser, hallonkräm, talgbollar till mina småpippifåglar, påsar, duschkrämer, glödlampor med mera med mera och på Jysk hittade jag mera ljuslyktor ... och en ny rumsmatta --- som jag skall ha under en rottinggrupp som jag har i vardagsrummet. Rea också på mattan - ibland har man tur!!! Jag är så nöjd och belåten måste jag säga.

Så det var den loppissöndagen ... nu skall jag gå och fixa lite kaffe till gubben och mig! image133


Ett skratts betydelse

image132Vad betyder ett skratt för dig? En källa till glädje kanske ... då du hör ett gott skratt - kanske du vill skratta själv! Att dessutom höra ett barns ljuvliga och hjärtliga skratt - är väl helt enkelt underbart så säg! Det kommer verkligen från hjärtat! Och visst är det så att ett skratt glädjer oss människor ... man blir smittad så att säga. Det är svårt att hålla sig själv för skratt ... ett skratt är befriande och härligt. Det är verkligen glädje! Jag skrattar ofta och mycket ... jag vill både glädja och vara glad själv. Det är bra och nyttigt för oss människor att få skratta! Tänk dom stackars människor som inte får skratta eller ens kan. Så oändligt tungt det måste vara för dom! Kan inte tänka mig ett liv utan ett skratt! Att kunna hitta den glädjen varje dag som gör att man får skratta - det är viktigt. Dom människorna som aldrig skrattar, har dom ingen humor eller har dom inget att skratta åt, är det bara sorg och bedrövelse i deras liv? Jag vet inte ... Skratt och humor hänger nog ihop väldigt mycket. Jag är tacksam för att jag har humor och för att jag alltid hittar något i mitt liv och i min gråa enkla vardag som jag kan skratta åt!!!

Jag vann!

image131Måste bara berätta! Igår satt jag och kollade Jokerdragningen, är ju med i tre olika vin, öl och ciderlotterier. Vi kollar jokerdragningen sista lördagen varje månad. Och dom två sista siffrorna är det som gäller. Vi är 10 stycken i varje lotteri och vi har en siffra var alltså. I ett har jag 4, i ett annat 2 och i ett tredje en 7. Nu var det så här igår ... näst sista siffran blev en 9 och den sista en 2. Jag reagerade inte ett skvatt! Jag gick och kollade på mina anteckningar vilka som vunnit i dom tre lotterierna, skrek till: jag vann!!! Såg ju att mitt namn stod vid 2 på lotteriet som jag är med i på jobbet med tjejerna. Hade inte en tanke på att jag vunnit när jag satt framför tv:n! Jag får då välja mellan rött, vitt vin eller cider. Nu är det ju så att jag som regel brukar ta vin - helst då rött. Men den här gången måste jag ta cider - har vansinnigt mycket vin hemma. Vann ju i ett annat lotteri förra månaden 10 flaskor!!!

Jag är inne i ett stim nu ... ser lovande ut! Måste kanske köpa en lott ... nä det är ingen vinst på dom lotter jag köper!!

Men som min man brukar säga - när jag klagar på att jag aldrig vinner - man måste ju vara med och spela för att kunna vinna!!!

Tänk vad lite cider kan glädja - och då är jag heller inte någon storförbrukare av alkoholhaltiga drycker. Dricker sällan och lite ... men kul att ha hemma tycker jag.

Borde nog starta upp ett kaffelotteri kanske, vilken jäkla bra idé - är ni med bloggare i mitt kaffelotteri?????
Är du med i något vinlotteri!!


Vad bjuder söndagen på?

God morgon på er bloggisar och läsers. Nu är det söndag och vad bjuder den här dagen på måntro. Ja förhoppningsvis lite loppis för mig. Och sol förstås. Men än så länge är det molnen som dominerar på himlavalvet, även om solen försöker spricka igenom - det är inte helt genommulet som tur är. + 1 grad ... inte mycket att hurra för - men ändå lite ... mina stackars penseer som jag har ute på bron och altanen - dom ser lite ledsna ut på morgon. Har nog varit lite kallgrader i natt - hoppas dom tar sig - dom skall ju klara minusgrader.

Perkulatorn står och jobbar där i köket - den puttrar på och snart sprider sig kaffedoften över huset och då vaknar nog min man. Han sover ännu - mycket konstigt och ovanligt!

Min snuva är som igår, jag nyser och snoras ... täppt i näsan och kittlig är den också.

Nu skall jag gå och ta dagens första kopp - vi hörs - ha en bra dag alla.image130


Då var det lördag kväll då!

Blogg lois : Walk with me!, Dagens ord

En snuvig lördag

God förmiddag på er. Sätter mig först nu vid bloggen. Steg upp redan klockan 6. Snuvig och täppt i näsan ... mattsvettas som en fontän ibland. För ingenting alls. Men kan inte låta bli att göra nåt - så fort jag känner mig lite lite piggare - så gör jag nåt. Har farit runt i hela huset - förrutom vardagsrummet - med dammvippan lite bara. Min man tycker inte att jag skall hålla på så där när jag inte är frisk, men jag är ju så hopplös - jag vet. Har även suttit och läst ... började för några dagar sedan med en vansinnigt bra bok och läste ut den i morse. Den heter Harem ... ni måste bara läsa den - ni som inte gjort det förr! Den är bra - jag kan verkligen rekommendera den - har påbörjat med en ny bok redan - det är en kriminalare. Har inte hunnit så långt ännu i den, så jag kan inte säga ännu vad jag tycker.

Vädret är grått, med en liten antydan till sol ibland. Kring +5 grader. Idag skall nog min man byta till sommardäck på en av bilarna. Sonen har ju den andra, men han skulle komma förbi på eftermiddagen.

Idag är det loppis här i min stad, borde verkligen ta mig dig, men vet faktiskt inte om jag orkar - det är även i morgon - så jag kanske väntar tills då! Vi får se - det kanske inte blir nåt av det alls.

Nu skall jag fortsätta läsa här lite, men det kanske inte blir så mycket av kommenteringen ... vi får se!! Önskar alla en bra lördag.


Ett snabbt bloggbesök

image128Har sovit hela jäkla dagen! Steg upp 05.40 - skulle vara hos min sjukgymnast redan 7. Hem och åt en macka och la mig till halv 10. Upp och göra mig i ordning ... hade tid hos frissan 11. Skulle färga och slinga håret! Orkade knappt ta mig fram i stan ... var in på Buketten efteråt och köpte mörkblåa penseer ... sen snabbhandling av lite mat och så hem. Drack en kaffekopp och macka och la mig ... middag - ingen matlust alls. Smakar ingenting ... la mig igen och har legat till för ett tag sedan. Rygghelvetet känns inte alls bra - jag mattsvettas och känner mig totalt slut i hela kroppen! Nu har jag klagat klart för den här gången!!!

Så ni förstår kanske att jag inte orkar skriva eller kommentera nåt speciellt mycket. Försöker ändå läsa i min egen takt allt det ni skriver - även om det kanske tar flera dagar - men plöja igenom det - det skall jag - var så säkra på det mina bloggarvänner.


Trevlig helg!

Blogg lois : Walk with me!, Mot helgen!

Dunderförkyld igen

image127Nu är jag återigen dunderförkyld! Fick ju ont i halsen i förrgår ... har frusit som en istapp i två dagar till och från - varit het som en kamin emellanåt. Så igår bröt snuvan ut ... var hängig som en hängfuschia. Och trött - gick ju och sova redan klockan 20 igår kväll! Då är man inte frisk kan jag tala om!

Idag gick jag ju förstås på jobbet, skulle inte ha gjort det - men dum som man är så får ju kroppen lida. Var tvungen att fara hem vid halv elva tiden ... sjukskrev mig ... låg nerbäddad redan kvart i elva. Har legat i stort sett hela tiden från dess ...

Var tvungen för ett tag sedan att kliva upp - bara för att ryggen säger ifrån!!


Ett snuvigt godmorgon!

image125

God morgon på er alla. Jag blev förkyld igen ... igår bröt förkylningen ordentligt ut. Frös som en istapp, ont i skallen, snorig, ont i halsen ... kände mig väldigt risig faktiskt. Låg hela eftermiddagen, med undantag av min 45 minuters promenad direkt efter jobbets slut. Gick och la mig så tidigt som 20 ... då är man inte pigg alltså! Kände mig varm i hela kroppen också. Som ni märkte kanske, var jag aldrig vid bloggen igår eftermiddag och kväll - orkade helt enkelt inte. Risig även på morgonen - hade gärna dragit täcket över hela mig och fortsatt sova, men jag har så mycket att göra här på jobbet ...

Idag måste jag fixa hotellrum för fem personer som kommer från en "systerfabrik" till min fabrik - inom samma koncern alltså ... det är fem killar som skall vara som "utbytesjobbare" här under vårat fabriksstopp. Vi brukar göra så - låna folk mellan varandra under stoppen. Så det blir på Piteå Havsbad - hoppas jag - om det finns några rum ledigt där, är ju som sagt var - väldigt mycket folk som kommer hit under vårat stopp - över 600 man extra. En del är ju från orten förstås, men dom flesta inte.

Nåja - nu skall jag fortsätta med mitt jobb och dricka en kopp kaffe. Önskar er alla en bra dag.


God morgoninlägget

God morgon mina bloggarvänner och andra. Sitter här som vanligt den här tiden. Trött är jag faktiskt lite grann.

Hade inte ork igår med bloggen. Efter jobbet tog jag min promenad på 45 minuter ... efteråt vart jag så jäkla trött, man brukar ju bli piggare efter en promis med frisk luft. Jag satt mig i fåtöljen och läste, men flyttade mig snart till sängen. Hade så jäkla ont i ryggen och vänstra höften speciellt. Vart alldeles krokig när jag hade suttit ett tag och sen skulle resa mig upp från sittande ställning. Jag frös också och på kvällen kände jag av halsen igen. Har ju för fasen haft ont i halsen sen i slutet av februari till i början av april ... och nu börjar det om igen! Hade ont i morse också - hoppas bara det är något mycket tillfälligt! Vill inte ha ont och blir förkyld igen.


Ute är det halvklart och -1 grad.


Nu måste jag ta mig en kopp - annars somnar jag!!


image124Vi hörs - ha en bra dag alla.


Mycket att göra idag på jobbet!

image123

God morgon på er. Ja då sitter jag här igen ... det är morgon och jag har mitt "måstekaffe" framför mig.

Samtidigt med mig - kom en av arbetsledarna på elavdelningen. Han sa: ja ingen kan då säga att du kommer för sent!! Nä sa jag - jag blir bara tidigare och tidigare på jobbet.

Men nu är det också speciella bråda tider inför vårat vårstopp som är den 5 maj. Alla här på underhållsavdelningen har vansinnigt mycket att göra. Planera stopparbetena, beställa folk och så vidare. Jag skall ju då bland annat fixa plats åt 620 entreprenörer i baracker. Vi har fyra olika barackläger inom fabriksområdet under våra stopp. En del baracker rymmer 8, 24 eller 48 personer. Det är alltså dusch- och matmöjlighet där som dom får. Idag skall alla baracker uppmärkas. Jag numrerar barackerna i dom olika baracklägren och en förteckning finns utanför varje barack vilken firma och hur många man som skall vara där inne. Det kan vara ett jäkla pussland det här - men vana har jag - så det brukar lösa sig i slutändan. Men fler baracker har jag fått beställa ... en del baracker fick dom hämta uppe i Kiruna!! Inte närmast till alltså ... från Piteå.

Nä mina bloggisar - nu skall jag fortsätta här - ha en bra dag alla - vi hörs.


Strejk idag inom vården!

Sitter och kollar på Nyheterna på fyran. Det är reportage om strejken som bröt ut idag bland vårdpersonalen, sjuksköterskorna. Det pratas om samhällsfarlig strejk ... Av cirkus 3000 varslade var det bara drygt 1000 som blivit uttagna i strejk.

Det är konstigt att det aldrig går att kompensera dessa människor som har dessa yrken, dessa typiska kvinnoyrken. Det är inte bara ett kall, som förr i världen - att bli sjuksköterska! Det är människor som studerat och tagit lån för att uppnå sitt drömyrke! Varför kan det inte värdesättas mera det som dessa människor gör! Dom jobbar med människor, det är liv dom har att göra med. Liv och död ... Men varför får dom inte en rimlig ersättning för sitt jobb då? tänk - det är konstigt att höga chefer inom olika yrken och branscher - aldrig behöver gå ut i strejk för att få högre löner! Nej det behöver dom inte - för bolagsstyrelserna bestämmer att dom skall ha miljonbonus och miljonlöner! Bolagsstyrelserna är dom själva.

Det skulle inte behöva finnas vilda strejker eller överhuvudtaget strejk - människor måste väl kunna få löner som sätts i motvikt till det dom gör! En dräglig lön som folk faktiskt kan leva på! För nog är det skillnad på chefers löner och en sjuksköterskas! Visst - det förstår till och med lilla jag att det måste vara en viss skillnad, men inte SÅN orimligt skillnad som det är inom vissa grupper.

Det är bara så här i samhället - att när "vanliga" arbetstagare och människor skall ha högre lön, - ja då finns det aldrig UTRYMME! Det finns inga pengar, eller kanske någon futtig krona bara! Men när chefer skall ha högre lön - eller politiker - ja då handlar det om tusenlappar eller miljoner! Varför är det så? Är det rättvisa det? Inte ett skvatt ...

Lite rim och reson måste det väl gå att få i lönesättningar!

Och visst är det ju så att det är alltid den tredje parten - dom sjuka i det här fallet - som drabbas av strejken. Men ändå hoppas jag att sjuksköterskorna kommer att få det dom vill ha - men tyvärr så tror jag inte det! Det finns inte utrymme kommer det att sägas! 
 


Älskade sol!

image121
Tittar bara ut genom mitt fönster - tänker:


Vad solen är vacker ändå! Vad den glädjer oss människobarn! Vad man blir pigg av solen! Vad den kan värma gott en frusen själ! Vilken glädje solen medför - speciellt till oss nordbor som har sett mörker och känt kylan i ett halvår!!!


Jag älskar SOLEN! Jag trivs med SOLEN, den gör mig pigg och glad och ger mig välbehövlig energi!


Boktips och filmtips önskas!

Jag älskar ju att läsa och att kolla på film. Så nu vill jag att ni ger mig några eller helst massvis med bra tips - både på böcker och filmer!! Jag är allätare - både inom bok- och filmvärlden. Dock inte skräckfilmer ... dom gillar jag absolut inte!

Väntar här med spänning på vad ni kommer med för bra tips!image120!!


Mitt eftermiddagsbabbel


Då är det eftermiddag och jag har tid med bloggen. Slutar ju varje dag 14.30 - nu när jag har börjat min sommartid - den 1.4 och den sträcker sig ända till 30.9. Skönt alltså ...

På jobbet har det varit fullt upp hela dagen ... men det är väl som det skall vara antar jag.

När jag kom hem - skulle min man iväg till sitt jobb - han jobbar till 1 i natt. Så jag tog min promenad när han åkte iväg. Hade klätt mig alldeles för varmt och mycket ... idag har det varit strålande solsken och kring +8 grader ... men lämpligt till jag skulle sluta för dagen - kom molnen. Så därför blev jag lurad och tog på mig alldeles för mycket kläder ... hade bara hunnit en bit hemifrån - då sken det upp igen och jäklars vad varmt det blev! Men ingen idé att klaga - vill ju ha värme så ... Hem i duschen - sen kokade jag upp en thékopp - citronsmak och tog två riskakor. Min middag det ... är inte ett dugg hungrig ...

Har hållit på att rensa upp bland alla tidningar och reklamen man har i skåpet i köket ... det är inte klokt vad reklam som kommer! Samtidigt vill jag ta del av den - viss del ... inte allt. Man är intresserad av vissa butikers produkter.

Skall sätta mig och läsa ett tag och bara slappa ... känns riktigt skönt att bara få va!

Så vi syns senare ...


God morgon

Sitter här igen ... helgen bara rusar iväg ... vart undrar jag??? Igår gjorde jag torskgratängen som jag berättade om ... men däremot inte laxpuddingen. Stekte Stinas örtkyckling och köttbullar. Gjorde några portioner klara för veckan till min man som jobbar nattskift hela veckan.

Sen var jag och hämtade mina vunna vinflaskor hos en kompis - jag vann 10 flaskor i lotteriet ... men då lämnade jag två stycken för två dragningar som kommer.image118
 
Vi har ju jokernumret som vi kollar sista lördagen varje månad. Det är dom två sista siffrorna som gäller. Vi är 10 stycken i lotteriet och siffrorna är då 0-9. Har tagit kort på flaskorna - skall lägga in det så småningom.

Vi satt ute hos dom i solen, men jäklars vad kallt det blev när något moln drog förbi över solen! Svinkallt ...

Jag hade jävligt dåligt igen i ryggen igår - och fortfarande känns det dåligt ... skall som tur är till sjukgymnasten på morgon klockan 7. Och även på fredagen.

Solen lyser ute och det är -5 grader.

Nu är det kaffe och jobb som gäller ... önskar alla en bra dag.


En helt vanlig söndag hos mig!

Ny dag ... ledig dag - söndag. Mulet ute och på noll. Jag som hade tänkt få "pressa" idag också - sola alltså. Var alldeles röd igår i ansiktet efter dagen ute på altanen.

Gick och la mig halv ett i natt ... man börjar se någon film och sen zappar man runt och hittar något annat att se på! Så klockan går ... sen när jag väl lägger mig - ja då ligger jag och läser ... vaknade som vanligt tidigt - 5.30 - men tänkte - inte skall jag kliva upp ännu och somnade om till 6.30. Otroligt när jag klarar av att somna om!

Vet inte vad jag skall göra idag, stöka på här hemma - det finns ju alltid något att pyssla med faktiskt - ingen brist på att göra alltså.
image117


Igår rensade vi bort allt gran- och tallris och ljung som jag hade i mina tre kökslådor under fönstret. Det hade börjat att torka nåt så hemsk - hade blivit alldeles brunt och det bara rasade barr från det! Så det åkte bort ... jag längtar till jag får sätta ut blommor i alla krukor och lådor. Det är alltid en sån härlig tid och blir så fint. Jag har ju haft i dessa lådor också en ljusslinga hela vintern och den åkte också in förstås. Sen har jag en en (konstigt det ser ut när jag skriver det!) i en kruka på ett bord på bron - också med en slinga i - den tog jag också bort igår. Slingan alltså - enen står kvar!

Men nu skall jag gå och bädda sängen och äta frukost ... vi lär med all säkerhet höras under dagen bloggisar.


Vilken härlig dag - vilken solig dag - vilken skön lördag!

image116Hej där ... har suttit ute på våran altan mellan 10 - 14 ... vilket härligt väder det är, solsken och absolut inga moln. Inte lika varmt kanske som igår - men ändå skönt ...


Vi har grillat korv, vi har druckit kaffe - förstås ... vi har solat och halvslumrat i våra stolar - min man och jag. Vi har alltså haft det sååå skönt där ute. Det känns i ansiktet faktiskt.

I morse före 7 tog jag mig en skön promenad i stillheten som råder den tiden på samhället. Bara jag och någon enstaka bilförare och hundrastare som möttes. Och förstås fåglar ... många olika läten hördes och dessutom hördes hackspettens durr ordentligt överallt. Dom var i full gång med sitt borrande i trädstammarna.

Sen när Konsum öppnade klockan 9 gjorde jag bort att handla. Snabbt som tusan gick det också. Skulle ju inte ha så mycket den här gången. Jag köpte karrékotletter som först marinerades och sen stektes klart tills i morgon. Sen har jag kokat potatis och stekt bacon ... det äter vi idag - med morötter till. Köpte Stinas örtkyckling om nu någon prövat den och vet vad det är. Den är superbra - bara att ställa i ugnen och steka i en timme. Torsk inhandlades också - i morgon skall jag göra en torskgratäng och laxlåda av rökt lax som jag har i frysen. Alltså två olika lådor - inte blandat tillsammans lax och torsk.

Har också bäddat rent i sängen och dammsugit hela sängen ordentligt. Jag tänker varje gång jag bäddar om det man sett i Rent Hus hos en del ... hur det kan se ut i vissa sängar. Det är ohyra och äckligt och skitigt och hemskt ... Och en annan som är sååå supernoga så det är inte sant! Men bättre det än inte alls ...

Sonen var förbi en snabbvisit - sen bar det iväg till kompisar. Dom skulle grilla och sen ut i kväll. Ja se dessa ungdomar ...

Nu skall jag avsluta detta och göra nåt annat ... vi hörs bloggisar.


Första flugan kom idag till mig!

image114

Idag såg jag den ... vadå frågar ni er - jo den allra första flugan - av större format -- spyfluga! Då är det inte vinter va nåt mera! Då är det väl våren som kommit - på allvar eller hur?


Jag väntar med spänning på den första lilla fjärilen också, men den får nog vänta ett tag till - annars så fryser det lilla livet ihjäl!!!

Flyg fula fluga flyg ... vilken jäkla ramsa - knappt så man kan stava den - än mindre säga den!!


Beställde parfymer igår

Igår beställde jag lite parfymer från denna sajt ...


http://www.parfym.se/

Snabb leverans och billigt är det också - kan rekommendera stället!Dolly Girl On The Beach, EdT 30ml

Modehus/Märke - Anna Sui
Introducerad - 2006
Doftfamilj - Citrus/Fruktig
Rekommenderad användning - Dagtid

Beskrivning - En ungdomlig doft.
Vårt pris:
229:-

Daliflor, EdT 50ml

Modehus/Märke - Salvador Dali
Introducerad - 2000
Rekommenderad användning - Dagtid

Beskrivning - En doft av ros, viol, mandarin och mysk.
Vårt pris:
249:-


Vad blir det för gott ni lagar till helgen?

image113Vad blir det för gott som ni tänker laga till helgen?


Idag blir det något färdiggrillat och någon sallad ... enkelt alltid på fredagen. Och färdiglagat ... mor i huset skall alltså inte behöva stå vid spisen på fredagen! Så har vi alltid haft det hos oss!


Har inte annars bestämt mig för vad jag skall tillaga till helgen ... och jag tror inte heller att mannen i huset har funderat så mycket på den frågan!!! 


Fredag och helg

Nu är det fredag - igen och i helgen skall jag inte jobba - inte på min arbetsplats i alla fall! Som förra lördagen ... det blev en kort helg för mig ... tur veckan gick fort!

Sovit gott - som en stock - var jättetrött igår kväll - men jag hade ju varit vaken från 02.45 - så inte var det underligt ...

Idag skall jag återigen till min sjukgymnast och få behandling.

Solen strålar även idag och det är +1 grad ute. Fåglarna kvittrar och det hörs att det är vår, det porlar och droppar överallt. Igår såg jag första koltrasten, den satt nedanför mitt fågelbord och åt frön som ramlat ner. En mycket vacker fågel - koltrasten.

Mitt kaffe står här bredvid mig vid datorn ... en av mina arbetskompisar har redan kommit ... själv var jag lite senare än vanligt hit - jag skjutsade min man till hans jobb ... jag måste ju ha bilen idag.

Nu säger jag som alltid den här tiden - ha en bra dag och vi lär höras ... image112


Gäsp - god morgon

Uppe med tuppen, vaknade redan 2.45! Hade så jäkla ont i magen, ni vet - "kvinnosjukdomen" - tog en tablett och la mig igen och försökte somna om! Men inte gick det ... steg upp 4.30.

Återigen en härlig dag som det verkar - med sol och plusgrader. Igår hade vi ett helt fantastiskt vårväder, det porlade och tinade överallt. Det var +8 grader ... strålande sol från en molnfri himmel - hela dagen. Man tror på sommaren helt enkelt en sån dag.

Nu har faktiskt två av mina jobbarkompisar kommit redan ... hör och häpna ... så inte fick jag vara ensam här länge ... men alla har vansinnigt mycket nu att göra inför det planerade vårstoppet på 10 dagar som börjar den 5 maj. Mycket jobb som skall utföras i hela fabriken och pappersbruket. Jag sköter ju om själv det här med entreprenörerna och vi har redan nu drygt 600 man extra inplanerat!! Dessa har jag då den "äran" att få placera ut i baracker ... där dom får vistas under tiden dom jobbar här. Det är ett digert jobb att få allt att fungera tillfredsställande. Men det brukar lösa sig alltid - man har ju mångårig vana av detta jobbet!

Nu ropar kaffetarmen att jag skall hämta en kopp ... så bäst att lyda - jag återkommer senare - ha en bra torsdag alla.
image111


Grattis till min son på hans namnsdag!

Kram och grattis vännen på din namnsdag!!!


Grattis till min kusin som fyller år idag!

Jag grattar min kusin som fyller ett antal år idag ... säger inte hur många det är - det är hennes och min hemlighet!!

Men stort grattis och vi kommer sen idag och grattar dig - var så säker!!


Majblomman

image110

Brukar ni köpa majblommor? Jag köper ibland, förra årets blomma tyckte jag var fin. Köpte en sån där pins ... en nål ni vet.

Skall köpa årets också - som jag tycker är vacker. Färgerna tilltalar mig väldigt ... svart och lila! Precis i min stil ... 

Det går ju till ett bra ändamål också om man bidrar med att köpa en eller flera blommor!!!

Dessa blommor har funnits i 100 år!


Kärnfamiljen - lite tankar runt den bara

En tanke dök upp i skallen min - som vanligt. Förr i tiden var det ju s k kärnfamiljer alla - nästan - tillhörde. Men numera är det nog mera sällan en kärnfamilj existerar ... eller har jag fel?


Med kärnfamilj menar jag: mamma, pappa, barn. Hela livet - utan att "byta ut" någon person i familjen - om ni förstår hur jag menar.


Numera är det ju väldigt ofta "mina och dina barn", styvpappa- och mamma, en del säger till och med plastpappa och plastmamma - vilket jag inte gillar alls ... varför kan man inte bara säga mamma och pappa - även om det inte är biologiskt rätt alla gånger ... eller om så önskas förnamnen bara.


Min familj som jag har befunnit mig i dom senaste "många" åren ... är en kärnfamilj. Vi är intakt så att säga.


Men hur tänker ni då ni hör ordet kärnfamilj ... och hur viktigt tycker ni att det är med en sån.


Det är inte alltid bäst att bibehålla kärnfamiljen - inte till vilket pris som helst ... det kan fungera hur bra som helst även om det kommer nya "medlemmar" in i familjen.


image109
Jag menar absolut inte att kritisera eller skuldbelägga någon med detta inlägget!

Men kul att höra era tankar runt det här ... om ni vill förstås.


Kall och solig morgon

Tänk man hade nästan glömt bort hur den där stora gula runda saken såg ut på himlavalvet! Och så idag finns den där ... solen ... igår var det snöstorm och idag inte ett endaste litet moln på himlavalvet ... bara sol!! Jippi ... tänk så glad man blir av den. Pigg och lycklig ... Allt färgas orangegult ute i naturen ... det är så vackert. Men jag har kallt ... -9 grader var det när jag klev upp 04.40. Usch ... men jag tror det kommer att bli plusgrader under dagen.

Idag skall jag till sjukgymnasten och få lite välbehövlig massage och ström på axlar, nacken och ryggen. Skönt skönt ... ljuvligt.

Har hämtat min sedvanliga kopp med kaffe - sitter ju här på jobbet ... inväntar mina jobbarkompisar som inte är lika morgonpigga som jag *ler*.

Ha nu en bra dag alla ...image108


Skotta lite snö!

image107Nu skall min man skotta lite snö! Det har ju kommit en hel drös flingor från igår eftermiddag till på förmiddag här ... säkert 3 dm nysnö ... men solen har kommit fram nu - så förhoppningsvis tinar det allt vad det bara går ... är några plusgrader ute!!!!

Jag säger bara: jäkla snö - NU FÅR DET RÄCKA! Vill inte ha en flinga till ... det skall ju vara VÅR ... och massvis med sol ... inte snö ... och hör sen!

Mina tankar går till Engla idag och till hennes familj!

Mina tankar går till Englas familj, hur orkar man gå vidare efter  detta..Detta är så hemskt, så tragiskt och så onödigt - hur många galningar finns det inte i vår herres hage och hur många oskyldiga barn, kvinnor och offer skall skördas? Dessa galningar som dräper andra för sin egen sjuka lust och dragning - varför kan dom inte dräpa sig själva istället - så är vi ju av med dom för alltid - då skulle dom inte heller vara farliga för andra människor och vistas i samhället bland dig och bland mig. Då skulle dom ju inte heller kosta samhället - oss alltså - några pengar!!!


Det kan tyckas grymt det jag skriver - men i detta fallet är jag grym - har ABSOLUT INGET FÖRBARMANDE över människor som utnyttjar barn! Inget förbarmande heller över dessa människor ... så kallade människor - jag tycker dom är monster! som utnyttjar kvinnor heller!


Morgonrapporten från norr som har snökaos!

image106
(denna bilden tog jag för två veckor sedan en lördag - då var det också snöstorm - men det ser ut ungefär likadant idag - kanske ännu värre bara!!!)

God morgon på er. Här ser ni en som vaknade redan efter 4 i morse ... klockradion skall ju börja spela annars 4.40. Men jag steg upp tidigare alltså.

Ute är det världens snöoväder ... har fortsatt sedan igår kväll - har säkert kommit kring 2 dm nysnö - inga plogade vägar - så ni kan ju tänka er hur det ser ut i samhället!!!

Igår kväll läste jag på texttv och hörde på nyheterna om att 42-åringen äntligen erkänt sitt hemska dåd! Och att man funnit Englas kropp. Oerhört tragiskt - men ändå skönt att få veta vad som hänt henne och hitta kroppen!! Men jag blev så berörd av detta igår kväll ... det är så onödigt och så hemskt att man inte finner ord för detta hemska som hänt!!!

Kaffetarmen har gjort sig påmind förstås, så jag sitter ju här med en kopp kaffe ... vid min dator här på jobbet. Mannen har skjutsat ner mig idag på jobbet ... jag skulle ju till sjukgymnasten redan klockan 7 på morgonen - men jag tänker ringa och ändra denna tiden. Vill inte fara och köra i detta hemska väder som råder just nu!!

Nä nu måste jag titta in hos er andra - vi hörs - ha nu en bra dag alla.


Snöstorm och ryggont

Ett kan jag då säga och det är att jag är superless på snön och detta jäkla trista väder! Nu började det att snöa här igen ordentligt och det blåser ju också hårt. Det är ju lovat 1,5 dm ... så nu blir det påspädning av snötäcket ... jag kollade i fjolårets almanacka ... jag är ju så gammal jag, så jag skriver upp väder och vind varje dag *ler* - i fjol krattade vi delar av vår gräsmatta redan i mitten av april! Skillnad det mot i år ... ligger ju halvmetern snö över marken ännu - men det brukar ju gå fort när det väl börjar tina ... men då får det ju också börja någon gång! Slut på vädersnacket för den här dagen!

Annars har jag väl inte gjort så mycket idag, p g a ryggen. Var på Ica Kvantum och handlade - men bara lite! Har inte heller gjort upp så där mycket mat som jag alltid brukar på söndagarna ... orkar inte för ryggen helt enkelt. Det blev bara färdiga köttbullar med pulversås och pulvermos till gubben, själv ville jag ha spagetti - han är inte så där förtjust i det han - även om han äter spagetti! Och så stekte jag massor med bacon till --- supergott och enkelt var det och nog blev vi mätta och belåtna bägge två!


Sen efter handlingsturen ... var jag tvungen att gå och lägga mig - för jag hade jäkligt ont i ryggen ... sov i två timmar och vaknade av att höften ömmade ordentligt. Men ryggen kändes ändå mycket bättre än tidigare, så det var nog välbehövligt med en tupplur!


I morgon skall jag till min sjukgymnast och då skall jag be att få lite massage och ström. Brukar få träna hos henne - men det vill jag inte göra i morgon - det behövs bättre det här andra tycker jag. Jag är så spänd i ryggen ännu, men den krampar inte lika mycket just nu. På tisdag kommer en sjukgymnast till min arbetsplats - så då skall jag till henne också och få både massage och ström. Det brukar vara så skönt ...


Det blev som sagt var en lite kortare helg det här när jag jobbade igår - men det är bra-att-ha-tid sen.


image105

Nu skall jag titta in till er andra och försöka beta av lite som ni skrivit - men det värsta är ju att ni bara fyller på hela tiden *ler* med nytt!! Jag kommer aldrig till botten ... skoja bara - kul att ni skriver - kramis - vi hörs senare. 


Kändisar - med och utan smink!!


Man kan förändra ett utseende mycket med lite smink, eller hur!
Utan smink ser dessa kändisar ut "som vanligt folk" - som du och jag!!


God morgon på er alla

image104Hej på er alla som läser "mig". Nu är jag här igen ... igår blev det inte alls att blogga, jag jobbade från klockan 6 till 14 ... och var totalt slut när jag kom hem. Fick gå och lägga mig och hela jäkla kroppen ömmade - ryggen var krokig och höfterna inte alls snälla mot mig. Jag och en jobbarkompis hade alltså varit ute och jobbat hela dagen. Vi rensade i vårat källararkiv. Massvis med gammalt skräp som man bara sparat år undan år. Till ingen nytta - nu åkte det iväg! Det blev 17 flyttkartonger som ändå arkiverades på ett annat ställe ... det blev säkert över 30 plast- och pappsäckar som vi kastade bort! Otroligt vad man sparar ... istället för att kasta och rensa bort innan man sätter det i ett arkivrum. Detta rummet var alltså i källaren ... det innebar att allt skulle bäras uppför en rejäl trappa ... ni kan tänka er att bära flyttkartonger - fyllda med pärmar! Tungt som satan ... nu behövde ju inte jag bära kartongerna - men jag drog upp massvis med säckar uppför trappan och drog ut dom i verkstaden som ligger i anslutning till våra kontor. Sen fraktade vi bort allt skräp på en elmoped med flak, till containrar utanför verkstaden. Kartongerna kördes sedan till förrådet - där dom skall arkiveras i ett annat arkivrum som vi har där. Och jag svettades när jag gick an - så direkt när jag kom hem - hoppade jag in i duschen! Skönt ... Och man nös och det kliade i näsan och man blev alldeles torr i halsen av allt gammalt damm!!! Atjooo ...

Men nu är det gjort alltså --- men jäklars vad man får lida pin i kroppen sin! Var så trött också ... men skönt ändå att jobba så där hårt - man har gjort en jäkla nytta alltså. Och det känns så skönt. Man är belåten med sig själv. Men jag är inte ännu människa idag. Har jäkligt ont i kroppen ännu - ryggen speciellt - jag är alldeles krokig och kan inte räta upp mig ordentligt ... svårt när jag skall stiga upp från en stol ...

Ute snöar det - i morse regnade det lite lätt - men det övergick fort i snö - ligger kring nollan. Igår när jag jobbade ... så var det sol --- gubben min grillade korv och satt ute på altanen och myste ... medans jag slet som en hund *ler*.


Trevlig helg alla

Blogg xtra : Mellan blomsterängen och träsket, Får Säga:

Det svenska rättväsendet är inte alltid rättvist!

image103
Jag läser i Aftonbladet nu på morgonen om ett åldrigt par i 80-årsåldern, som blivit rånade i sitt hem på sina besparingar. Dom skyldiga blev tagna av polisen, men nu får inte det gamla paret tillbaka sina pengar - utan Kronofogden skall ha dom!!!!!!!! Har ni hört på maken till vansinne ... bara för att dom som rånade och tog parets pengar själva hade skulder - så skall tydligen detta gamla paret betala rånarnas skulder till Kronofogden! Det är ju inte klokt - har man ingen medkänsla kvar i samhället???????? Inte fan skall väl dom drabbade behöva stå för rånarnas skuld, dom har väl ingenting med det att göra. Det är ju för fasen inte rånarnas pengar - utan dom gamlas!!! Det är heller inte Kronofogdens pengar!!!!!! Jag känner mig så vansinnigt upprörd när jag läser sånt här - rättvisa - inte ett skvatt ... inte fan kan man kalla det för rättvisesamhälle när ett gammal oskyldigt par drabbas så här hårt!!!!!!!!!!! Vart tog den medmänskliga sidan vägen? Den rånades tydligen också en gång ...


Fredagmorgon med hockeysnack!

image102
God morgon alla pigga och trötta bloggare å läsers. Äntligen fredag eller hur!

Jag såg ju hockey i går - kvalserien - matchen mellan Mora och Rögle. En måstematch för bägge lagen. Tillsammans med Malmö och Brynäs hade dom exakt samma poäng!

En jättebra match var det. Bjöd på både det ena och det andra ... fartfylld och tät match. Som slutade med seger för Rögle - alldeles i slutet av matchen - bara cirkus 20 sekunder kvar! Annars hade det slutat oavgjort i full tid - med förlängning som följd! Spännande alltså. Vad jag tänker på när jag skriver om det här - det är vilken skillnad på glädjen och sorgen mellan både lagen, ledare och publiken. Otrolig glädje och djup sorg, glädjen yttrades i dans och kramar och massor med leenden och applåder, medans sorgen visades i dom aktivas och fansens ansikten, i form av tårar, frustration, viss del av publiken slog sönder både flaggor och trummor ... Tänk vad hockey kan engagera och frustrera!

Nu skall jag inte bli så djup här på morgonkvisten och många är ni kanske som inte alls tycker hockey är nåt kul - så ni får ha lite överseende med ett hockeyfan sedan barnsben!

Kaffekoppen står här bredvid datorn - så klart!

Samtidigt önskar jag alla en riktigt härlig fredag ... med eller utan väder!


Iskallt uppdrag!Har ni duschat eller tvättat håret någon gång i iskallt vatten???? Det har nog dom flesta gjort någon gång antar jag.

En gång på 70-talet när vi var i Dalarna med ett kompispar, hyrde vi en stuga utanför Rättvik ... Tällberg var det visst - då var det en kran utanför huset - där vi diskade och tvättade oss ... och tala om att det var kallt att tvätta håret ... brrrrrr.

Och någon gång när man bott i hyreslägenhet, så har varmvattnet tagit slut - har hänt många gånger. Ibland stod man precis och duschade och hade tvålat in både lekamen och håret i lödder .. och då jäklars tog varmvattnet slut och det blev isande kallt. Och när det varma goa vattnet tar slut - ja då är det jäkligt kallt det som kommer!!! Man stelnar ju hela människan och skallen och hjärnan fryser nästan till is, brrrrr ... nä varmt och gott vatten skall det vara, då mår jag riktigt skönt!


Vädersnacket går!

Jag reflekterar själv över en sak här - både hos mig - hos andra bloggare och även i kommentarerna - och det är: att vi svenskar fokuserar mycket på VÄDER!

Det är ju allmänt känt att det alltid går att prata väder ... med alla ... öppnar alltid en dialog, med kända som med okända människor. Går alltid att ta till detta diskussionsämne!

Men vad är det som gör att just vädret har blivit ett sånt intressant - och ändå kanske ett ointressant ämne???

För väder har vi allihopa - vart vi än bor på jordklotet!

Men i och för sig så är det ändå lite intressant att höra vad det är för väder där och där ...

Jag tror dom flesta bloggare någon gång tar upp detta ämne och skriver i sina inlägg om deras väder just då ... inget ont i det tycker jag! Det skadar aldrig att få veta vilket väder det är i Helsingborg och Borlänge och Stockholm just nu och jämföra med ens eget väder! Så fortsätt - ni som vill - att skriva "vädersnack" ibland på bloggen. Det tänker jag fortsätta med ... take it or leave it bloggare å läsers.
image100


Babbliga jag kommer här med ett inlägg!

image99Är det inte klokt - nu är det snart helg igen. Det är inte annat än fredagar och måndagar ... veckorna bara rinner iväg. Och helgen går ju ännu fortare - det är klart - mindre dagar än veckan består ju helgen av. Men ändå ... man skulle vilja bromsa upp tiden - bara lite lite ... inte blir man ju yngre heller!!

Nåväl nu skall jag inte bli allt för dramatisk och tråkig här ... det är skönt med fredag i morgon. Men själv skall jag jobba lördag - för omväxlings skull! Har hur mycket som helst på jobbet ... bra att få lite komptid ... tar denna komptiden i ledighet, aldrig i pengar! Nej nej ledig tid betyder mycket för mig och värdesättes mera av mig som jobbar heltid. Alltid behövs ju pengar förstås, men även lite extra ledig tid att bara ta när man vill vara ledig.

Det är som sagt var väldigt mycket på jobbet, håller på att planera inför vårat fabriksstopp som är den 5 maj till den 15 maj. Då är det ju mycket extra entreprenörer som kommer till oss, brukar röra sig om mellan 500 - 700 man extra som jobbar i våran fabrik och pappersbruk! Alla dessa extra mannar skall jag försöka placera ut i baracker där dom får byta om, äta, duscha ... dessutom måste jag fixa baracker, se till så att man placerar firmagubbsen i närheten av där dom skall jobba. Det är ett stort fabriksområde ... vi placerar ut barackerna på flera ställen inom fabriksområdet. Dessutom sköter jag om att uppdatera i vårat nätverk all information som rör stoppet, allt från stopptider, stoppmöten, lista på samtliga entreprenörer, brandinformation, förrådets öppettider, information om fikabaracken, restaurangens öppettider, skyddsmeddelande, arbetsmiljöplanen, ja mycket mera ... mycket mera ... Detta jobbet har jag gjort i hur många år som helst, så numera går ju allt på rutin. Och sidan för denna stoppinformation har jag själv byggt upp! Men det är fullt upp, men också vansinnigt roligt och mycket inspirerande! Har kontakt med så mycket firmor från hela världen.

Har nyss gjort 50 sit-ups på min pilatesboll, har ökat från 40 till 50 nu i några dagar ... men tänker göra 50 till senare i kväll. Känner i ryggen att det tar ... men det är skönt! Har varit vansinnigt dålig nu med träningen - ända sedan jag blev förkyld, har inte kännt för det helt enkelt, det har tagit emot och så när inte halsen vill bli helt bra, så har jag låtit bli. Men nu måste jag sätta igång igen ...

Till veckan kommer jag att börja att gå ut under lunchen, en slinga runt fabriken ... för då äter jag på jobbet ... istället för att sitta framför datorn sen jag svalt maten, kan jag mycket hellre ta min promis och jag kommer också att gå hem på eftermiddagen.

I kväll hoppas jag att jag inte kommer att vara så där vansinnigt trött som igår kväll. För nu skall jag kolla på hockey ... det är kvalserien för er som "hänger med" i hockeysnacket!


... god morgon

Det är precis samma väder och grader som tidigare under veckan - så det skriver jag inget om!

Har sovit som en stock från tidig kväll - orkade inte se klart hockey - endast första perioden. Då hade jag legat ett tag och halvsovit i soffan ... jag var såååå trött så det var inte klokt ... Så jag la mig redan efter 20! Tidigt - visst - men är man så där trött och har värk som jag hade igår i hela kroppen, ja då finns det inte många alternativ än sängen! Jag orkade inte ens läsa och det är ovanligt för att vara jag. Small av direkt och vaknade 23.30 - upp på toa och drack lite vatten och somnade om till strax efter 4 ...

Nåväl här sitter jag nu och skall stärka mig med lite kaffe alldeles strax - skall bara skriva klart det här inlägget till er och säga god morgon.
 image98


Strandfest i sommar

Det kommer att bli en gigantisk STRANDFEST  (klickbar länk) i sommar på Piteå Havsbad!


Många bra artister kommer ... för två år sedan var John Fogerty här och tala om uppslutning! Jag tror hela stan var dit på stranden! Ung som gammal - alla drogs dit! John Fogerty är ju en riktig legend - åtminstone vi som var med när det begavs sig! Och det var man ju *ler*. Vädret var också på arrangörernas sida den där kvällen. Det är ju viktigt att det är fint väder, för allt blir ju så mycket roligare, mysigare och bättre helt enkelt! Och konstigt nog cyklade alla människor dit ... det är en mil ungefär in till själva stan från havsbadet.

Det blir säkert en kväll att minnas och förhoppningsvis också med härlig midnattssol!!! För det är ljust dygnet runt hos oss på sommaren ... ljust som på dagen.image97


Min egen trötthet och tankar kring flickebarnet Engla

image96

I eftermiddag är jag verkligen vansinnigt trött ... måste bero på skitvädret, ont i kroppen ... vill bara gå och lägga mig - har varit på väg att göra det också åtskilliga gånger, men tänkt: nä jag måste bara göra det och det och det - innan ... det har inte blivit ryggläge ännu för mig och nu skall jag försöka vara uppe tills jag lägger mig till natten.

Får väl sitta här vid bloggen, för då lär jag inte somna ... om nu inte bloggen är så seg - så man hinner ta en tupplur medan den väljer om den skall visa en sida eller inte!

Mina tankar går också i eftermiddag väldigt ofta till lilla Engla och hennes familj. Vad har hänt med Engla? Många skrämmande och hemska tankar kommer i min skalle, går inte att vifta bort dom heller, för det kan mycket väl vara "det" som hänt den lilla flickan! Fy farao så hemskt! Tänk - någon som sitter och lurar på ett barn, bara för att deras egen sjukliga drift gör sig påmind, kidnappa barnet och förgripa sig på barnet och kanske sedan bara döda det och slänga bort det - som om det bara vore sopor!! Hemska tanke! Så fruktansvärt för dom anhöriga, tänk att förlora sitt barn på detta sättet ... och att inte veta med säkerhet vad som hänt det!!! Jag skulle bli tokig av tanken om det vore mitt barn! Jag skulle aldrig bli människa igen efter något sådant hemskt! Hur kan man leva vidare om man har gjort något sådant mot ett barn, hur kan man stå ut med sig själv?????


Är så trött i hela kroppen och skallen!

Gud vad jag känner mig trött i eftermiddag. Slutade mitt jobb 14.30 - min man åkte till sitt jobb 15 minuter senare ... vi hann precis prata några ord med varandra.

Och jag är så trött - tänker faktiskt gå och lägga mig ett litet tag. Måste ju orka se hockey och Rent Hus i kväll! Jag tror det är det här jäkla ovädret som vi har haft hela dagen, som gör att man håller på att somna. Min värk har ju också försämrats av snön och blåsten. Har jäkligt ont i kroppen ...

Så nu tänker jag lägga min lekamen i sköna sängen ett tag - see ya later!
image95image95image95

God morgoninlägget från mig

image94

Blåser idag lite - inte som igår,

men det kändes kallt när jag åkte till jobbet.

-4 grader prick har jag här på jobbet.

Hämtat mig min första kopp kaffe för dagen

och skall alldeles strax avnjuta den.

Har mycket att göra ... så det är väl bara att sätta igång då!

Vi hörs senare under dagen.

Ha en skön tisdag alla.


Aprilväder är ett jäkla väder!

image93Varför skall vädret i april vara så här? Ena stunden snö, nästa regn, blåst, sol, mulet och dimma och dis.

Är det inte någon där uppe som fattat att jag vill ha SOL nu ... hela Sverige vill ju ha det!! Överallt ... ingen vill ha detta surväder, nederbörden och blåsten som är vareviga dag nu.


Kärt barn har många namn

img_45f7db26e55bc.gif

Det heter ju att "kärt barn har många namn" - men är det bara dom kära barnen som har det. Man kan ju kalla människor för många namn ... som t ex skitstövel, jävla idiot, dumfan, din djävul ... och då har ju även dom människorna många olika namn, men dom verkar ju inte "kära" *ler*.

Förstår ni mitt tankesätt ... jag vet - det är inte alltid så lätt att fatta mina snirkliga tankegångar.

Men då man tänker på sitt eget barn och alla "goa smeknamn" han har fått av oss - hans föräldrar - så inser man ju att "han är ett mycket kärt barn"!


Färgernas betydelse

image92

Har ni tänkt på detta - om jag tänker på gult - då tänker jag på solen, maskrosorna, tussilagon i vårbacken, påsken. Om jag sen tänker på blått - då tänker jag vatten, himmel. Rosa färg ger mig en tanke på en gris, romantik,  sött. Grönt - ja då tänker jag förstås på gräs, träd, växter, skog. Grått - då får jag tankar av disigt väder, dimma. Svart - då blir det mörker, sorg. Rött för tankarna till julen, till en röd liten stuga i skogsbrynet, tomten, rosor.

Tänk vad färger betyder mycket - färgerna sätter fantasin i rörelse, tankarna flödar fritt där uppe, men hur blir det för människor som inte någonsin har sett med sina ögon - dom som alltid varit blinda. Dom har ju ingenting av referera till - dom kan ju inte koppla ihop färger med saker och ting. Det är väldigt svårt att kunna förstå - hur dom tänker och "ser" färger och saker man pratar om. Det är med känseln i sina fingrar dom ser antar jag!

Jag är glad att jag kan se, att kunna se "alltet" som finns, att kunna se färger är så otroligt vackert, det skapar ju ett annat sorts perspektiv än om man bara såg allt i gråa nyanser, som faktiskt en del människor gör! Var tacksam för din syn - den som ger dig så mycket - vackert och gudomligt skönt - att få kunna vila sina ögon på naturen eller ett nyfött barn - vilken gåva här i livet! Tack ... nån! Jag ser ...


Svart, svart och åter svart!

image91

Undrar just varför jag bara älskar svart - i alla dess former och på nästan vad som helst också! Svarta kläder - ja det har jag massor av, dras alltid till svart när jag är inne i en klädbutik eller skickar efter från någon katalog. Likaså smycken, skor, väskor, prylar, gardiner, kuddar, mattor, dukar ... you name it! Och tänk vad snyggt med svarta tallrikar eller glas - snyggt att duka upp en färggrann måltid på talllriken.

Kan just undra varför jag har denna förkärleken till just svart. Inte kan det då bero på att jag är en tragisk och mörk person, jag menar - jag har ett glatt och leende sätt, alltid snar till skratt och leenden, humoristisk och ingen tragisk person ... men varför det där svarta då finns hos mig, ingen aning faktiskt. Men det kanske kompenseras genom att jag köper mycket svart i mitt liv och vardag, jag behöver inte vara svart till sinnet! Spekulationer - inte någon vetenskaplig undersökning av detta fenomen med svart!! Det enda jag kan konstatera - det är ju att jag älskar svart - till allt i stort sett! Jag minns när jag var yngre och bodde hemma - så tyckte min mormor att det var hemskt att jag alltid gick klädd i svart! Dom äldre tyckte ju att svart var sorgens färg förr åtminstone - jag vet inte om det är så nu, men säkert är det så ännu. Och min man brukar kalla mig för svarta damen och säga - men har du inget annat än svart att ta på dig? Och visst har jag det. Älskar ju rött, blått, gult, vitt och många andra färger. Men som sagt - svart har en dragningskraft på mig - kan inte förklara varför. Jag trivs i svart och känner mig hemma i den färger - det är jag helt enkelt. Kallar mig själv för en svarting!! Alla vet att svart - det är jag det!!

Om man hälsar på hos mig i mitt hus, så skall man också finna att svarta detaljer upptar en stor yta där ... mycket prylar som är svarta, gardiner och dukar, mattor och andra detaljer.

Gillar du svart???


 


Virrig i pannan av allt stress!

Idag när jag skulle hem från jobbet - var jag jäkligt stressad!! Tidspress och stress ... puh så jobbigt!

Stämplade ut och stressade iväg och halvvägs upp på parkeringen kände jag nåt på skallen!! Jo jädrans där var ju mina glasögon kvar ännu, dom som jag alltid lämnar på jobbet vid datorn!!! Jag orkade inte vända om - utan stoppade ner dom i handväskan istället!!!
 image90


Tala om stressad virrhöna ...


Blåser i träa idag ...

Det blåste i morse och det blåser fortfarande - jäkligt kallt också! Några plusgrader och mulet ... solen glimtar fram ibland ... men blåsten far genom kläderna så man hackar tänder nästan.

Hade tänkt ta en promenad - men det skiter jag faktiskt i ... det är inget njutbart alls att gå ut när det stormar så här - får bli en annan och bättre dag.

image89

Eftermiddagsbabblet

Flexade ut efter utbildningen jag hade - kring 11-snåret och åkte in till stan. Skulle bland annat in på Kapp-Ahl och hitta mig en röd jacka, likadan som den svarta jag nyss köpte ... fick ju för mig att jag skulle skaffa en röd - älskar ju rött också - inte bara svart. Den var ju precis som jag vill en jacka skall vara - med härlig krage, kapuschong, lagom lång, fickor som är ordentligt tilltagna, bra material och inte för tjock och framför allt inte för dyr! Den kostade ju bara 499 kronor ... billigt och bra alltså. Men inte fanns ju någon röd kvar, ingen svart heller ... men det hade jag ju redan köpt. Däremot fanns en grå och en beige. Provade den beigefärgade - men nä - det var liksom inte min färg - även om det är en praktisk färg - mera användbar än just röd färg. Men det bidde ingenting alltså - jäkligt besviken for jag istället till Dollarstore - för där skulle jag köpa några vita och svarta krukor som jag redan köpt av. Jag har vita ... men behövde några till - dom är ganska höga och fyrkantiga ... och billiga - bara 30 kronor. Skulle ha svarta till sonen ... men inte där heller blev det något köp ... fanns inte en endaste liten kruka kvar. Men det fanns ju annat som jag köpte. En orange scarf till svarta jackan, en svart-vit keramikkruka där det står sugar på - krukan är vit och locket är svart. Sen blev det möbeltassar, tandkräm, lite fika, en massa olika plastburkar i diverse storlekar, hängare och krokar, ett halsband i turkos färg, nya tabletter i svart och vitt till köksbordet, sex stycken svarta stolsdynor, gröna blombollar, Clerasil - så gammal man är så får man ju ungdomsfinnar ibland - speciellt vid menstiden! plastpåsar, tandpetare, en ljuslykta i form av en blomma i genomskinligt glas, gråa glasstenar som jag skall sätta i en stormlykta i glas som jag köpte igår och där jag redan satt ett vit-svart-grått ljus, - ja lite smått och framför allt gott!!  


Windy monday

image88

God morgon bloggisar. Idag är det verkligen blåsigt ute och grått och nollväder. Jag skulle vilja dra täcket över skallen och fortsätta sova i min sköna säng, men det fick jag ju inte förstås. Upp och hoppa bara ... det är måndag och jobbardags och utbildningsdags idag på förmiddagen.

När klockradion satte igång och spelade 04.40 - då jäklars hoppade jag riktigt till i sängen och flög upp!! Det brukar jag aldrig göra - som regel brukar jag vara vaken långt före klockan.

Nu sitter jag här på jobbet och dricker kaffe och vaknar ... gäsp ... Ha nu en bra måndag alla ... vi lär höras.


Tappade örhängen

Hur många gånger har man inte tappat sina örhängen eller "plopparna" som sätts fast bakom örat i hänget - i tvättstället och avloppet!! Jag har tappat både äkta vara (guld alltså) och så mindre oäkta hängen på detta sättet och man kan ju bli vansinnig när man inte hinner fånga upp det innan det försvinner i avloppet ... ibland har ju mannen i huset fått hjälpa mig och då har man ibland haft turen att hänget legat i vattenlåset ...
image87
Senast förra veckan tappade jag en plopp i tvättställsavloppet!

Att man aldrig lär sig - sätt för avloppet eller var helst inte över tvättstället när du byter örhängen!! Ett gott råd som borde anammas även av mig själv!!

Hittills idag ...

image86Har precis kommit in från en härlig stund på altanen, med kaffetermosen och grillen igång förstås. Lite grillad korv - smakade underbart gott - mannen älskar att grilla korv. Sen förstås lite härlig och trevlig samvaro ute under solen. Drog in moln till slut så vi gick in och jag började koka ris och göra köttfärsbiffar. Nog skall ni tro att solen kom när vi varit inne ett tag - typiskt - nu är det nästan inga moln alls!!!

Sonen hade skrivit på MSN när vi var till Coop - att han tänkte komma förbi och äta middag med oss och se hockey. Trevligt - alltid roligt när han kommer hem lillvännen våran. Kärt barn har ju som bekant många namn!! Och han är oss så kär ... gubben våran.

Nu ser min gubbe på formel 1 ... han gillar verkligen sådana tävlingar. Inte jag ... men som tur är så finns ju bloggen att tillgå.

Vi var ut en sväng till Piteå Havsbad och kollade efter Coopbesöket. Där var det många människor i farten, dom hade väl checkat ut efter helgens vistelse där med dans, mat och annat!! Tyckte nog att en del verkade liten sliten *ler*.

Nu måste jag fortsätta med mitt här hemma - see ya


Min restaurang

image85För ett tag sedan, när jag satte igång och skulle steka mina marinerade kycklingfiléer - sa min man så här: jaha nu har restaurangen dragit igång igen!!

Skall nämnas också att han inte är så förtjust i kyckling och jag bara älskar allt som har med kyckling att göra! Han äter visserligen den - men nog finns det annat han hellre vill ha från köksregionerna.


Sminktävling hos Happy Flower

Happy Flower har en sminktävling - gå in i hennes blogg och var med du också!!! Du kan vinna puder ...

Sköna söndag

image84Vaknade klockan 6 ... steg upp - gubben hade redan vaknat och slagit på tv:n - skulle ju vara damishockey från Kina - men det var tekniska problem och ingen bild visades - typiskt ... Ingen idé att förlägga nåt "därborta".

På väderfronten är det i alla fall bättre än igår. Ingen snöstorm - håller på att klarna upp mera och endast -1 grad. Ingen blåst heller.

Har marinerat kycklingfiléer som skall stekas senare idag. Dessutom blir det laxpudding och tacogratäng ... Det är så jädrans fullt både i kylskåpet och i frysen ... så jag vet inte hur något skall rymmas där! Jag har en frys till ... som tur är.

Känner också att jag borde baka bullar, skitlänge sedan sist jag gjorde det.

Skall till Dollarstore senare hade jag tänkt mig och även in på Coop - jag glömde en sak igår därifrån när jag var och handlade där. Sen måste jag ringa på Step-In och avboka eller ändra min tid hos sjukgymnasten för i morgon. Skulle dit klockan 7 - men jag hinner inte - har utbildning med operatörer i pappersbruket då - hela förmiddagen. Det är mycket nu ... som alltid.

Nu skall jag hasta vidare i bloggdjungeln - ha en skön söndag alla.


Torskgratäng

600 gr torsk - fryst
3 dl smaksatt creme fraiche, välj efter egen smak
3 dl matlagningsgrädde
2,5 dl riven ost
2 st lökar eller purjo
tomatskivor
1 pkt frusen dill

Gör så här:

Tina upp torsken så den går att skära i bitar Lägg den i en ugnsform. Blanda ihop matlagningsgrädden med creme fraichen i en bunke, rör om tills det inte finns några klumpar kvar. Häll sen blandningen över fisken. Skär löken i mindre bitar och skiva tomaterna. Allt lägges på fisken. Toppa med riven ost och tillsätt till slut dillen.

Grädda i 200 graders ugn i ca 1 timme.
image83

Matlagning pågår!

image82Har varit på Coop här på förmiddagen och när jag kom hem så startade jag upp ugnen och matlagningen!

Det blev först en fläskpannkaka, sedan torskgratäng och en baconfrestelse.

Torskgratängen är supergod och baconfrestelsen är helt ny - påhittig som jag är så fixade jag ihop en låda bestående av strimlad potatis, massor med stekt bacon, massor med lök och röd paprika, varva detta och så matlagningsgrädde och grädda i cirkus 200 grader i en timme.

I morgon skall det fortsättas med tacogratäng, laxpudding, kycklingfileér.


Trevlig helg!

Blogg cissysliv : cissysliv, plantering och försvinnande

Jag önskar er alla igen en trevlig helg och hoppas att ni har bra grillväder! Här har det varit snöstorm och nu är det dimma och dis ... nästan så det regnar - flera plusgrader. Har kommit säkert 1,5 dm nysnö!!! Tvi vale ...

Mitt snöiga inlägg

image81

God morgon gott folk. Fy vilken skitväder jag har idag ... det är snöstorm - har väl kommit 1 dm blötsnö och det vräker ner och blåser ... graderna är på plussidan ... bättre väder kan man ha.

Tur man kan vara inomhus ... det blir väl till att stöka på med ditt och datt här hemma ... läsa och se tv.

Men måste ta mig till en affär och handla - hade ju tänkt göra så mycket mat i helgen, för veckan som kommer. Jag skall göra tacogratäng, fiskgratäng, laxlåda, baconfrestelse (en låda med potatis och bacon och paprika), fläskpannkaka (ugns-). Hade man varit förnuftig igår efter jobbet - så skulle man ju ha fixat mathandlingen då ... men då ville jag hem så fort som möjligt bara.

Skall läsa igenom era inlägg nu ... så jag säger som brukligt är: ha en bra dag - hoppas vädret är bättre där just du är än här hos mig!


Ha en trevlig helg alla bloggare å läsers

Blogg xtra : Mellan blomsterängen och träsket, Önskar Er:

Lunchtime på jobbet

Puh så mätt och belåten jag är! Sitter här på jobbet i kontoret och har precis ätit min portion - bestående av spagetti och bacon, paprika och purjo på sidan om. Är galen i röd paprika och purjo!! Äter hur mycket som helst av detta ... Dricker vatten till maten ... gott och nyttigt är det också!

Har ju lunch så tidigt som 10.30 - men så börjar jag ju tidigt också ... 06.30 och stiger upp varje morgon 04.40 ...

Ute snöar det och är nollgradigt - på plussidan visserligen - slaskigt är det på vägarna.

Har ett möte klockan 12 och resten av eftermiddagen - slutar 14.30.

Den 1 april började jag sommartid ... detta innebär att jag slutar 1 timme tidigare än vanligt - härligt måste jag säga ... vi har denna sommartid till den 30 september.

Nu skall jag traska vidare här i bloggatmosfären och bloggvärlden och kolla in vad andra skriver och berättar ... see ya!
image80

I väntan på den perfekte mannen eller kvinnan

image70

Hur många sitter någonstans och väntar på den perfekte mannen eller kvinnan?

Finns denna perfekte personen någonstans, det finns nog någon som passar för alla ... men om det då också är den perfekte - ja det vet man ju aldrig helt säkert!


Man kan tro att det är den perfekte - men sen upptäcker man fel och brister - som gör att man inser - att det inte var den där perfekte som man trodde!


Lev livet och sitt inte bara och vänta!


Tids nog kommer det en person i din väg, som kanske passar just dig! Perfekt eller inte - spelar ingen roll - alla har vi fel och brister - men vi kanske kan komplettera varandra och framför allt trivas ihop som det perfekta paret!


Ett gott skratt förlänger ju livet!

Blogg millanmill : En vit häxa, Paketets innehåll!!!!

Alla vet väl om att "ett gott skratt förlänger livet" ... det har man alltid hört och visst är det nyttigt med skrattet. Man mår så bra av att få skratta och man gör så andra mår bra också av att både hänga med i skrattet och höra andra skratta.


Endorfiner sätts ju igång i kroppen när man skrattar och dessa är visst nyttiga - man får ett välbefinnande och mår bra helt enkelt.


Man blir glad av att höra ett pärlande och hjärtligt skratt!


Själv är jag en gladlynt person, ser nog positivt på det mesta här i livet ... skrattar ofta, får andra också att skratta!


Jag är på gott humör och detta gör att livet blir mycket lättare att leva också ...


Så häng med i skrattet nu gott folk, ha ha ha hi hi ho ho ...


För alla vill vi ju bli äldre och skrattet förlänger ju livet - så tveka inte - skratta för livet bloggare å läsers!


Äntligen fredag och snart helg och ledighet

image79Äntligen fredag - härliga fredag! Helg och ledighet - det är alltid lika skönt när fredagen kommer.

Natten har varit riktigt god och skön, har sovit som en stock ... somnade precis på en gång när jag la mig - orkade inte ens en gång läsa - det gör jag ju alltid annars. Men jag var trött ...

Igår kväll började det ju att snöa ... så några centimeter blötsnö har kommit ... graderna ligger på nollstrecket. Nu blir det äckligt blött och slaskigt igen. Men samma visa varje vår, det tinar och torkar upp på vägarna och sen kommer snön igen och det blir vitt och sen börjar det slaska ... man har ju alltid hört att nysnön är som salt på den gamla snön.

Sitter med min kopp som vanligt och det tänker jag avnjuta precis nu - så därför önskar jag er en bra dag.


Dagens sista ... inlägg

image78

Jag tänker ge mig för idag här på bloggen, sitter och kollar på hockey och det är paus just nu - så jag passar på att skriva till er ... är någon mer intresserad av hockey? Jag är GALEN i hockey ... och i denna matchen som pågår - Timrå mot HV71 - så håller jag på Timrå ... Timrå ligger närmare där jag bor än vad Jönköping gör! Timrå ligger ju alldeles utanför Sundsvall och själv bor jag i Piteå. Visserligen kring 60 mil mellan ... men inga avstånd för en norrlänning!

Önskar er alla en God Natt och det är snart morgon och då syns vi förhoppningsvis ... om ni vill, kan, vågar och törs!!!

Tjingeling från Babbliga jag och tack för idag!

Livslust

image77... vad är livslust för dig? Vad innebär detta ordet ... Får tänka efter själv här lite ... att vilja leva, att vilja älska, att vilja ge och dela med mig av allt till någon annan, att se positivt på allt här i livet och inte gräva ner mig i onödan. Att inte bara klaga och se negativt på saker och ting ... att njuta av den tiden man har fått, att försöka göra det bästa av den. För tiden är ändå allt för kort för oss människor - varför skall vi då bara bråka, kriga, klaga, vara djävliga mot varandra och mot oss själva - varför kan vi inte alla njuta tillsammans - i fred och frihet - i kärlek.

Livslust är själva livet, kärleken, mänskligheten, att kunna se med positiva ögon på "hela alltet" ... att kunna ta tillvara på varenda liten sekund och händelse, att verkligen se livet, att se naturen och människorna som befolkar jorden.

Livslust är också att hela tiden vilja se något nytt, lära sig något nytt, träffa nya människor, se nya platser.

Livslust är att vara intresserad av livet och andra och sig själv.

Livslust är viktigt för mänskligheten - den är viktig för dig som person - för hade du inte den ... ja var stod du då och vad ville du då? Inte leva ... som faktiskt många inte vill i detta samhälle. Det måste vara hemskt att ha det så svårt så man inte vill leva ... stackars människor ...

Jag är glad och lycklig över att jag har livslusten inom mig själv och jag vill gärna dela med mig till dig!

Vårstädning på fabriksområdet

image72
image74
image75
image76

Nu är det minsann vårstädning här utanför mitt fönster! Jag jobbar ju på ett pappersbruk ... vi är cirkus 300 anställda här - och jag tillhör en av inventarierna på industrin. Har jobbat här hela mitt liv och det är inte dåligt det ...
I måndags så sopades alla fabriksgator - ordentligt och många många varv ... det var en traktor som körde runt med en sån där jätteborste. All vinterns sand och grus som har blivit lagd på gatorna är ihopsopat nu ... det brukar bli en rejäl hög det. Men en stor eloge skall ges till transportavdelningen som fixar det här med både sandning och sopning och snöröjning!! Vårat huvudkontor för koncernen (jobbar alltså åt en stor koncern som har fabriker över hela världen!) finns i Bryssel och dom har sagt att det absolut INTE får förkomma något olycksfall p g a halkan! För dom menar att halka förekommer ju här uppe i norr - så det är ju liksom ingen överraskning för oss!

Men nu alltså till vårstädningen - det sopas åter igen på gatorna här inom området! Det röjs undan sånt som gömts i snö - för det kommer ju upp i tö och det ser man nu resultat av! Eftersom jag jobbar på ett pappersbruk, så syns det alltid efter en storm - att vi producerar just papper ... för då har det blåst omkring en massa stora pappersark från pappersbalarna som står uppställda i lagren!

Så det är verkligen vårstädning i veckan här ... sen skall ju gräset krattas - men det dröjer ju ännu ett tag - drygt en månad skulle jag tro ... för snön ligger ännu kvar - även om det tinat mycket!


Rester från igår!

Frun var trött på att göra allt hushållsarbete där hemma, så hon och mannen kom överens om att laga middagen varannan dag.

Dagen efter var det mannens tur ... och då frun kommer hem så finner hon mannen spritt språngande naken i köket, med ett glas vatten i handen.

Han säger: I kväll står det kärlek och källvatten på menyn.
Och så blev det!

Dagen efter kommer mannen hem ... han luktar förväntansfullt och ropar
ivrigt: Vad ska vi äta idag, min skatt?

Varpå frun kommer fram, naken, dåligt sminkad och med riktigt risigt hår och säger: Rester från igår.image68

Vet ni vad ...

image67... det börjar flinga - snö alltså! Och jag som trodde på fullaste allvar i morse - att det skulle bli en vacker dag. För himlen färgades rosa långt där borta i horisonten. Men molnen drog ihop sig och skymde solen ... jäklars också!

God morgon på er

image66Eter en skön natt, har jag vaknat upp till ett 0-gradigt landskap, blåsigt och lite grått, men i horisonten syns lite rosa färg - det kanske blir fint idag.


Tänk - nu har denna veckan snart gått! Och vi är inne i april ... redan. Full fart mot både helgen och våren och det går nästan med ilfart mot sommaren också! Våren är en av dom allra bästa tiderna på året ... man ser fram emot och längtar så vansinnigt efter sommaren. Och vips så är även denna härliga tiden över och förbi. Men nu skall vi bara njuta och ta tillvara på denna vårtid som kommer eller hur.

Och jag tänker även njuta av kaffetåren min ... som alltid på morgonen - behöver jag KAFFE och det mycket!!! Inte direkt för att jag är trött, för jag är ju olidligt morgonpigg, nä ... utan för att det bara är så gott!!!

Ha nu en bra dag alla i vårt avlånga land ... vi hörs.


Rent Hus

image65

Klockan 20 skall jag kolla på tv:s skitigaste program! Rent Hus ... brukar ni se på det??? Har sett alla programmen och förvånas och förundras över hur skitigt människor kan ha det där dom bor!!!
Detta fattar jag inte ... jag är irriterad om jag bara har en liten dammtuss på golvet!!
Men tänk att bo i denna jäkla skiten, mögelsporer och allsköns och äckliga kryp - tvi och blä och äckligt är det!!! Att inte kunna skura, torka, bädda rent och diska, att inte kunna kasta gammal mat och bära ut soporna, att inte kunna sortera sin tvätt och plocka undan saker, att inte kunna byta tandborstar - nog är det väl ändå höjden av lathet och skitigt beteende!!!!


Så jäkla ont i magen i eftermiddag

image63Magen känns uppsvälld och värker - typiskt kvinnligt - mens på gång. Roligare kan man väl ha och i min ålder - tvi vale för mensen. Jag är dööööööless på detta månatliga skit!
Vill slippa ... har ju haft det hela mitt liv tycker jag. Och jag skall INTE ha några fler barn
- inte i min ålder - så nu tycker jag att det skall lägga av!!

Sådär - nu har jag fått gnälla av mig lite - så det känns bättre!

Blinkande ögon

Blogg girlywoman : Girly Woman, Prenumerant

Undrar just hur många gånger per dag man blinkar med sina ögon ...

... blink blink ... som en fyr blinkar man och har man då fått något skräp i ögat - ja då blinkas det ännu mera!!!

Vilka tankar och funderingar en människa kan få???????????!!!!!!!!!!!!!


Vi bloggare lämnar många spår efter oss i cyberrymden

image62

Vi är många, många runt om i världen som lämnar olika sorters spår och avtryck efter oss på internet. På massor av sidor och ställen, på gott och ont !

Bara här på bloggen... Jag undrar hur länge dom spåren kommer att sväva runt i cyberspacet ..- länge länge efter det att vi själva är borta kanske!

Hur länge finns dom kvar och syns måntro? Det finns mycket information att hitta om massor med människor därför att vi helt plötsligt blivit så "öppenhjärtliga" i och med att bloggvärlden öppnat sig ... det finns ju hur många olika bloggställen som helst och överallt - i alla länder! Och hela tiden kommer det nya, både bloggare och bloggställen och vi bara fortsätter att lämna spår efter oss!

Mina egna ord "SVÄVAR" omkring där ute i cyberrymden och läses av vem måntro och av hur många och under hur lång tid? Skulle vara väldigt intressant att veta och att få svar på mina frågor.

Men hur är det egentligen med oss bloggare - när vi sitter och skriver i våra bloggar - tänker vi någonsin på att vem som helst och när som helst kan läsa allt vi skriver och se alla foton vi lägger ut. På oss själva, barnen, vänner och släkt, från hus och hem. Vi blottar oss väldigt mycket på bloggen tycker jag ... på gott och ont. Jag tror att vi människor faktiskt vill berätta om sina liv, visa sin vardag i form av text och bilder och foton. Jag tror att vi har ett enormt behov av att synas och bli hörda. Många blir det ju aldrig IRL ... men här syns vi och här hörs vi också. Men det är kanske inte alltid så bra ... det finns konstiga människor också där ute IRL.

Om inte vi människor ville berätta och delge andra sina liv, skulle inte bloggarna finnas. För vad skriver vi mest om - vi bloggare - jo våran gråa vardag och helt vanliga liv - som faktiskt dom allra flesta av oss lever!! Hela livet också ...


Sommartiden - lite funderingar kring klockomställningenEgentligen - vad tycker ni andra om sommartiden? Är det någon skillnad för er, är ni piggare eller tröttare ... uppskattar ni att ställa fram klockan en timme? Hur reagerar du på sommartiden - känner du av den på nåt sätt i kroppen?

Jag vet inte riktigt vad jag skall säga själv om klockomställningen. Det har ju blivit mörkare på morgonen - jag som stiger upp redan kring halv 5 märker ju av mörkret eller ljuset mera än dom som ligger längre på morgonen. Sen att det är längre ljust på kvällen är ju helt enkelt underbart - men jag som bor här uppe i Norrbotten är ju så van att halva året nästan, ha ljust dygnet runt!! Så det blir liksom ingen skillnad för mig någon längre tid i alla fall.

Jag kan egentligen inte heller säga att jag är tröttare på morgonen efter den här timmens framflyttning - jag är ju olidligt morgonpigg!  Men nog skulle jag tro att många reagerar både på sommar- och vintertidsomställningarna.


Bara en sån vacker bild som jag vill att ni skall få se!

Blogg fridatowe : Mitt i livet på gott och ont, Tidsbrist

Använder du läppstift?

... kyssäkta ...

Jag använde "förr i tiden" - låter som 100 år sedan *ler* ... oftare läppstift än nu för tiden. Tycker det blir mera läppglans ... men jag har "pippi" på att köpa läppstift ... konstigt va. När jag använder läppstift - så vill jag ha rött - mörkt rött helst.

Vilken färg gillar du bäst?


Full fart mot helgen ...Helgen längtar väl dom flesta av oss till - åtminstone vi som jobbar under veckan. Det finns ju dom stackarna som faktiskt inte är ledig varje helg också!

Men vad betyder helgen för dig?

För mig är det vila, göra vad jag vill - när jag vill, socialt umgänge (om man hinner! vilket man nästan aldrig gör!!), tvätt, strykning, matlagning, städning och sånt roligt eller tråkigt - vilket man vill!

Däremot betyder väl inte helgen jämt fest ... det gör det väl för den yngre befolkningen ... men det har jag liksom inget intresse av! Vill ha lugn och ro ... helst. Även om det är kul ibland med fest förstås, men då hemma hos någon vän eller hemma hos sig själv - inte på krogen! Ålderstecken eller hur???

Helgen betyder väl också att få sova länge på morgonen - för många - inte för mig ... kan ju inte sova länge - jag är ju så knäpp jag ... så jag vaknar klockan brått varje morgon, oavsett om det är vardag eller helg. Men jag trivs med tidiga morgnar ... dagarna blir så mycket längre ...

Men berätta vad du gör på helgen.


Dagens skrattattack

"Tack så mycket för dansen".
"Dansen? Jag har försökt tränga mig fram till baren".image59


God morgon i dimman

image58På morgon är det lite kyligare än vad det varit dom här senaste dagarna. Hela -3 grader och en jäkla dimma också ... som gör luften ännu råare. Men det blir säkert bra under dagen.

Sömnrapporten ser ut så här - somnade nästan genast för att vakna efter en timme kanske, upp på toa och sen dricka lite vatten, la mig igen och somnade om genast, för att halv två vakna av att jag höll på att svälja tungan ... jag hostade massor och höll aldrig på att sluta hosta. Sov till klockradion började spela och då var klockan 04.40! Upp och hoppa ... glad i hågen, trött i skallen och ögonen.

Sitter här nu med en kopp förstås - vad annars ...

Önskar er alla en bra dag ... med eller utan blogg.


Dagens gapflabb

Hur gör man när man varit ute och partat för länge???

Smyg INTE in och tro att din partner sover för då blir det liv.

SPARKA istället upp dörren och skrik " NU JÄVLAR SKA HÄR KNULLAS!

Så skall du se en som sover!

{#}{#}{#}


Mannen till frun: - Kan jag få spruta dig i örat?

- Nej då blir jag ju döv!

- Ingen risk, jag har sprutat dig i munnen i fem år, inte fan håller du käft för det!

{#}{#}{#}


Vad är det för skillnad på "modig" och "stake"?

"Modig"

- Det är att komma hem efter en tur på krogen med polarna, bli anfallen av frun med en kvast som tillhygge , å våga säga:

 - Städar du än eller ska du ut och flyga en sväng?

 "Stake"

- Det är att komma hem sent från krogen efter en kväll med polarna och lukta dam parfym, rapa öl, ha läppstift på kragen, och daska frun i röven och säga:

"-Jaha, så var det din tur då tjockis!"

 {#}{#}{#}


Två kompisar var på bilsemester i Louisiana.

När de närmade sig staden Natchitoches blev de oense om hur namnet uttalades.

De diskuterade fram och tillbaka tills de stannade för lunch.

När de beställde frågar de blondinen bakom disken:

- Innan vi beställer kan du avgöra en tvist vi har?

Var snäll och uttala var vi är...väldigt långsamt?

Blondinen lutar sig över disken och säger: - Burrrrr, Gerrrrr, Kiiiing.

{#}{#}{#}


Sametinget har sammanträtt och nytt namn för dom homosexuella samerna blir.

STJÄRTLAPP!


Snön är vacker - men nu får den tina bort!!!

image56image57

Snön är vacker - ett tag och på vintern. Nu är det ju snart vår ... så nu tinar det för fullt ute ... man ser nästan hur snön försvinner - just nu har jag +6 grader och sol - såååå vackert och så sitter jag här inne ...

Lite hem-ifrån-bilder

image54image55

Jag älskar ju orientalisk stil, mycket mustiga färger, varma färger - har mycket i terracotta, gult och svart i mitt hem. Framför allt svart - är galen i svart, både i inredningen och i mina kläder.

Tacogratäng

image53
Köttfärsgratäng med tacosmak

4 port:
Ingredienser

500 g köttfärs
2 gula lökar
3 st vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 pkt tacomix
1 burk creme fraiche
200 g philadelphiaost
1 purjolök
1 röd paprika
riven ost

Gör så här

Bryn färs med hackad gul lök och vitlök.
Tillsätt krossade tomater och tacomix.
Lägg i en form.
Blanda creme fraiche och philadelphiaost.
Bred ut smeten ovanpå färsröran.
Strö på hackad purjo, paprika och riven ost över.
In i ca 15 min på 225 grader.
Servera med nachoschips och en sallad bestående av grönsallad, tomat,gurka,majs och rödlök.
Lättlagad och god torskgratäng

image52
Torsk med creme fraiche

4 port
Ingredienser:

600gr torsk (fryst)
3 dl smaksatt cremefraiche, välj efter egen smak
3 dl matlagningsgrädde
2,5 dl riven ost
2 st lökar
1 pkt frusen dill

Gör så här

Tina upp torsken så den går att skära isär.
Skär torsken i fyra bitar och lägg den i en ugnsform.
Blanda ihop matlagningsgrädden med creme fraichen i en bunke, rör om tills det inte finns några klumpar kvar.
Häll sen blandningen över fisken.
Skär löken i mindre bitar och häll sen över den på fisken.
Tomatskivor lägges ovanpå torsken.
Toppa med riven ost och tillsätt till slut dillen.
Servera med kokt potatis och en god sallad.

Smaklig spis!


Äntligen kom jag in i min blogg!

image51Jaha då var jag tillbaka ... efter flera dagars väntan och så bidde det ingenting med bloggflytten våran!! Snopet minst sagt ...

Jag önskar mig lite nya funktioner i min blogg ... så jag såg framemot flytten. Ändå är det ju skönt att kunna skriva i sin kära blogg eller hur bloggisar???

RSS 2.0