Sköna maj välkommen!

image143Så var det 1:a maj ... en riktig vårmånad tar sin början idag.

Hur var eran valborg då? Grillades det korv för "hela slanten" ... vi satt ute hos vännerna och grillade korv, under en strålande och varm sol. Klockan var kring 19 på kvällen och det var fortfarande kring +15 grader och vindstilla. Alldeles fantastiskt skönt alltså. Senare på kvällen och natten kom dimman och när vi kom hem "mitt i natten" var det "bara" +2 grader.

Mycket folk i farten på samhället förstås, vid skolan som ligger alldeles i närheten av där vi bor - anordnas det alltid en stor majbrasa och dit drar sig folk förstås, det är försäljning av fika och körsång där. Brukar alltid vara mycket folk som åker dit och kollar. Annars när vi gick hem i natt låg röklukten tung över samhället och folk satt ute vid sina grillplatser och dillade i fyllan *ler*. Man mötte ungdomar som också var på väg hem.

Idag skall vi också grilla en korvbit ... alltid gott och när det då också är härligt väder så blir det bara ännu mysigare.

Än så länge är det inte lika klart som igår den här tiden och inte heller lika varmt, men solen håller på att bryta igenom molnen och det är väl kring +10 grader skulle jag tro. Så det blir uteliv även idag ...

Jag skall inte demonstrera - förr åkte vi alltid och kollade på 1:a majtåget - men det har avtagit med åren. Skall du och demonstrera eller bara titta på tåget?

Önskar alla en bra dag!


Kommentarer
Postat av: maskrosen

tack och ha det bra idag

2008-05-01 @ 10:09:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0