Så trött - gäsp



Jag är bara såååå in i nordens trött ... sovit jäkligt dåligt i flera nätter nu och haft en jäkla värk i kroppen. Den här blåsten och regnet som verkar ha parkerat sig över oss i Sverige - den är inte nådig mot en som är en väderkärring som jag! Jag har vilat efter middagen och sovit - var bara tvungen!

Mina armar domnar bort och jag är iskall om händerna ... så jag borde verkligen inte sitta vid någon dator alls ... men måste ändå hit och kolla lite ... se och läsa, kommentera ibland hos er - men jag har liksom inte haft den där jättestora blogglusten dom senaste dagarna ... men den kommer väl tillbaka antar jag.

I kväll blir det fotboll för mig och maken, just nu är han på match på idrottsparken - bara en bit ifrån där vi själva bor, våran son spelar match.

Regnet det bara öser ner hela tiden, det är mörkt som på hösten i huset ... lamporna får man tända nu ... annars har vi ju helt dagsljus dygnet runt den här årstiden - i vanliga fall alltså! Graderna är alldeles för få, jag tror man får börja ta fram varmare kläder snart.

Har varit in i en varm dusch alldeles nyss så man fick upp värmen i kroppen lite. Skönt var det ...

Nu skall jag gå och bänka mig framför tv:n - försnacket till fotbollen har börjat nu.

Ha en bra kväll nu alla mina goa bloggarvänner därute i avlånga landet - hoppas alla har det bra - kramar från mig i regnet!!!


Det är en strålande morgon



Gomorron på er. Här sitter man då på jobbet - kom hit redan 5.15!! med en rykande färsk kaffekopp. Fönstret är öppet mot världen och jag kan höra fågelkvittar där utanför. Härligt ... solen lyser och det är +12 grader. Inte illa för att vara denna sommar hittills.

Och jag tänker än en gång när jag varit borta bara en dag från jobbet - det går inte att vara borta - gud vad jobb man har när man kommer tillbaka!!! Inte klokt alltså ... ja ja det är bara slit och släp och knoga på *ler*.

Sovit relativt gott i natt, även om jag vaknat till några gånger, men somnat om direkt. Orkade faktiskt inte kolla fotbollen igår kväll - sömnen var alltför stark i kroppen, var bara tvungen att gå och lägga mig och läsa några sidor i min bok och sen släcka lampan och sova - jag somnade nog direkt! Jag hade ju sovit så vansinnigt dåligt natten före ... knappt nåt alls.

Nu får jag väl önska er alla en toppenbra dag och så hörs vi lite senare idag.


Bensinpriset är åt helvete för högt!

Bensinpriset och även dieselpriset har stigit vansinnigt mycket den sista tiden, upp och ner som en berg- och dalbana åker detta priset!

När det börjar kosta 14:- och drygt det per liter ... så måste man väl ändå säga att det är åt helvete!

Tänk vi som bor här uppe i norr, som inte har så väl utbyggd busstrafik och ingen tunnelbana ... vi är ju tvungna att använda bilen. En del har långt till sina jobb och för att handla mat och annat. Det går ju inte att cykla överallt heller! Och vem vill cykla när det är vinter ...

Nä detta med bensinpriset måste ju få ett stopp någon gång ... det går ju inte att bara höja och höja p g a "rådande världsmarknadsläget" ...

Det är åt helvete med detta! Jag antar att många håller med mig och nämn ingenting om miljöförstöring nu ... visst är det också det - men jag anser fortfarande att vissa av oss faktiskt är av nöden tvungen att använda bilen. Sätt istället press på biltillverkarna så att dom tillverkar bilar som är miljövänliga!!!!

Tack för ordet! 


Blommor och blader och Foppatofflor


Tänk att det aldrig blir färdighandlat när det gäller blommor! Jag vet inte hur många gånger som jag har varit och köpt blommor till mina lådor och krukor. Och hur många hundralappar allt kostat!

Igår var jag och köpte pelargoner - rosa, dahlior - rosa, gula "nånting" - typ tagetes, fast som en buske mera och större, minipetunior - laxrosa i två nyanser, nejlikor - rosa.

Måste ha mera blommor - än är det inte klart! Inte på långa vägar ... hade tänkt köpa mera idag - men vädret var så blött och tråkigt - så jag iddes inte åka och köpa blomster.

Och vet ni vad - jag köpte mig två par nya Foppatofflor! I turkos och grå färg ... har vita med blommor, svarta, röda sedan förr. Dessa Foppaskor är inte "äkta" ... alltså inte lika dyra som dom äkta - men vem bryr sig - inte jag i alla fall. Dom kostade bara 80:- för ett par och 150:- för två par - så det var klart att man tog två par!!! Det enda äkta paret är dom svarta - som jag fick av sonen till julklapp för två år sedan. Dom kostade över 600:-!!!! Vansinnigt är det ju ... men visst känner man av vilka som är dyrare när man sätter dom på fötterna!! Foppatofflor är fulsnygga - men supersköna och lätta - säkert inte fotriktiga skor, men ändå ... vill ha dom!!! Och jag har dom ju också *ler*.


Midsommarplanering

Midsommaren står ju för dörren och med det också all matplanering, lekar som skall lekas ...

Igår kväll var jag och några tjejer till hos en kompis ... vi skulle planera våran gemensamma midsommarfest. Vi är fem par som har hållit på sedan 1995 ... tror jag det var ... turats om att ha midsommar hos varandra, med knytkalas förstås. 

Vi gick igenom matlistan och vem som skulle göra vad. Vi har ju rutin kan man lugnt säga på detta - inget nytt ... utan vi kan det här. Ifjol var vi hos oss och i år hos ett par som bor bara en liten bit ifrån oss. Gångavstånd eller krypavstånd om så önskas - vilket jag inte hoppas behövs *ASG*.

Vi träffas alltid kring 16-tiden, tar en öl, vinglas eller cider och allmänt snack och mingel. Sen går vi och plockar midsommarblommor och klär midsommarstången! Sen blir det då så småningom dags för maten, som mest består av lax, sill och sånt typiskt svenskt midsommargotteligottgott!

Sen är det dags för tipsrunda, lekar och annat ... och kring 3-tiden brukar vi komma hem.

Jag minns en gång när vi var hos oss och alla hade farit hem på natten ... jag gick och kollade i grillringen så det var ordentligt släckt och bara myste i soluppgången. Det blir ju aldrig mörkt hos oss den här tiden på året ... det var tyst och stilla ute, bara fågelkvitter och solen och så jag som var uppe. Jag gick runt på tomten i bara morronrocken och det var så ljuvligt att finnas till denna natt.

Jag är ju så där att är jag uppe den tiden och det är vackert väder med soluppgång och allt, ja då tycker jag nästan det är synd att lägga sig!!

Och en midsommardagsmorgon för två år sedan - väckte jag gubben tidigt - säkert kring halv 8 snåret ... varför - jo för då ville jag såga ner våran hägg - det var en massa äckliga larver i den ... massor - som påsar där det hängde massvis med larver i!!!! Jag ville inte ha detta på husväggarna - jag hade drömt hela jäkla natten om dom här larverna - vi hade här i Norrbotten ett riktigt äckligt år med häggspinnlarven som invaderat alla våra häggar!!!!

Ja vi sågade ner nästan hela häggen - och den var flera meter hög!!!! Fy fan så äckligt ...

Ja ni ser - midsommar kan bestå av både sill, brännvin och häggspinnlarver!!!
Vad skall du göra under midsommaren, vilken mat planerar du att ha, lekar???


Ät dig slät och fin!

Jag läste just i Aftonbladet om "att man skulle äta sig slät på si och så lång tid".

Herregud - är det bara det som folk läser och eftertrakar ... att bli slät ... visst - kilon har man lagt på sig under åren som gått - var ju spe som en sticka förr, men nog vill jag som kvinna ha lite former - om än inte lika mycket som nu *ler*. Men man undrar ibland - varför det alltid verkar vara så viktigt med detta "kroppsliga" och mera ytliga - än att kunna se bakom allt detta på människan som finns där inunder allt!


Ett stilla sommarregn - vilket skämt!!!

Ja det kan väl gå an att stå med näsan upp i vädret om det är ett stilla och varmt sommarregn - inte som nu - med blåst och bara några plusgrader!!!

Då vill inte jag bli blöt om kläder och skor eller hår och hud!!


Ny istid på gång eller vad är det frågan om egentligen????



Vad är det frågan om egentligen? Med vädret menar jag! Är det någon ny istid på gång????? I morse +6 grader och nu 4,9!!! Det blir bara kallare och kallare ... det brukar ju bli varmare och varmare ju längre dagen går - men inte idag.

Det har börjar regna också ... blåsten har befunnit sig över oss i flera dagar nu ...

Tycker synd om alla som börjat sitt sommarlov nu och dom som skall ha examen och dom som skall börja sin semster.

Är det sommarmånad så skall det banne mig vara väder efter det också!!!!!!!!!!

(bilden här ovanför är från i vinter på min egen bro)


Trötthet är bara förnamnet!

Jag vill bara få säga - VAD JAG ÄR TRÖTT IDAG! så nu vet ni alla det!

Har ju sovit jättedåligt i natt p g a värken! Och nu kommer efterräkningarna i form av trötta ögon och trött skalle och trött kropp ... jag skulle verkligen vilja gå och sova just nu - dra täcket över huvudet mitt och bara slumra bort i "ingenmansland". För att vakna upp pigg som en mört!

Men jag jobbar ju ännu - var bara tvungen skriva detta så alla får veta mitt STORA problem just nu - TRÖTTHETEN!


Underbart att somna vid sin kära!

Blogg fridatowe : Mitt i livet på gott och ont, Så in i vassen trött
Det är väl underbart att få somna gott vid sin kära ... att denna hjärtepersonen finns vid din sida i sängen, bara på en armlängds håll! Att kunna sträcka ut sin hand och ta på personen som ligger där.
Tänk på att det kan komma dagar när man inte kan göra det mera - sträck ut din hand medans du kan!

Blåser skitkalla och vintriga vindar hos mig!



Fy farao säger jag bara - för "sommaren" som är just nu hos mig. Det är svinkallt, stormar ordentligt och ibland kommer också blöta droppar uppifrån det som skall vara babyblått - inte blyertsgrått! Det är bara kring +7 grader ...

Man fryser om händerna när man är ute och det är faktiskt inget skönt - jag som har stoppat undan allt vad vinterkläder heter och tvättat upp allt - hade inte tänkt att behöva använda dom förrän i oktober nångång!

Och på mitt företag börjar första semesterperioden till veckan - stackars dom satarna som börjar då! Man är ju inte direkt inspirerad av vädret att börja sin semester ännu! Men det kan ju lika fort slå om ... tänk förra torsdagen hade vi nästan +30 grader!!!! Skillnad mot idag det! 

Vart faen har jag pälsen???


Din semester - hur ser den ut?

Vad gör du helst på din semester?
Vad brukar du göra?
semester
Gillar du att sola och bada? Ligga och frossa i solvärmen och absolut inte göra mer än man måste.
Ett dopp i havet eller kanske i den stilla insjön som även erbjuder lugnet och tystnaden.

båt semester
Eller kastar du loss och ger dig ut med båten? Söker dig till kobbar och skär och njuter av vågornas skvalp och fiskmåsarnas skri. Tar dig i hamn och leker småbåtsliv.
bilsemester
Du kanske tar din husvagn och bilar runt för att antingen besöka massor av olika platser eller så begär du dig till en camping, bland 100-tals likasinnade.

stugsemester
Kanske du har en sommarstuga dit du beger dig och tar en timeout eller du kanske hyr dig en stuga och flyr kanske från storstadsdjungeln.
hängmatta
Fast du kanske inte ens lämnar hemmet utan söker upp närmaste träd och hänger upp hängmattan där du tillbringar hela semester tillsammans med en god bok?

vandring

Du tillhör dem som vill aktivera dig och göra sådant du inte annars gör, kanske testa på olika aktiviteter. Eller söker du naturens lugn och tar dig ut på vandringsleder.

Hur ser din drömsemester ut, hur ser dina planer ut?
Vilken månad är bäst att ha semester på?


Jag gillar mest juli månad för sommarsemestern!

Själv har jag semester v.29 - 32.

Skall mest av dom veckorna bara

vara hemma och må gott.

Någon kortare biltur kanske, vem vet!

Vi brukar alltid förr åka bort, bo på hotell eller hyra stuga,

men det är skönt att bara vara hemma också!


Berätta om din sommarsemester, drömsemester ...


Dessa gula blommor överallt i gräset!

Gillar du maskrosorna? Uppskattar du dom i din gräsmatta? Det gör inte min man i alla fall ... det är då ett som är säkert - men jag brukar säga - dom lyser ju som små gula solar - det gör väl ingenting att dom är där i gröngräset - men han gräver upp dom - hela tiden och jämt ... dom skall bort - han vill utrota dom!!! Men det är nästintill omöjligt!!!!


En bajsfråga

Det här med bajs - det är inte alltid så roligt att trampa i. Eller det är aldrig roligt att få på sina skor sånt här skit!

Tänker så här: det är ju så viktigt att hundägare skall plocka upp efter sina vovvar när dom skiter - på ren svenska! Men hästägare - behöver dom inte göra samma efter sina fyrbenta vänner! Dom lämnar ju mycket större skithögar efter sig än vad hundarna gör!

Det var bara en fråga - svara på den du om du har lust, vill, törs, kan eller ids!


Ett udda husvagnsekipage intog allmän väg i helgen!

Ett udda husvagnsekipage eller hur ... jag skrev ju om detta i lördags - detta hände sig i en by utanför min lilla stad. Nu finns det på bild också!


Regnväder idag

Usch idag är det verkligen ingen sommar hos mig. Det är bara +6 grader och regn - har regnat hela natten. Nog för att det behöver komma lite blött, det är ju väldans torrt i markerna, men inte är det nåt kul inte.

Annars är det väl som en vanlig måndag, jobb och kaffe. I morgon är jag borta hela dagen, skall på arbetsplatsträff och arbetsplatsbesök på sågverket en bit ifrån min arbetsplats. Där jobbar ju min man och jag jobbar som ni kanske läst på pappersbruket. Vi jobbar åt samma stora internationella företag.

Igår blev det inget bloggande för min del. Det var utearbete för hela slanten, häcken rensades klart och gödslades - bra nu när regnet kom! Kring buskarna gjordes det större "fri yta" från gräs, dom fick ny jord och gödsel också. Sen blev det kusinbesök för oss. Vi hälsade på min kusin - som bor en bit ifrån oss.

När vi kom hem var det dags för middag - beståendes av potatisbullar och bacon med sylt.

Sen blev jag så trött - ryggen var djävlig från allt utearbete också. Värk i hela jäkla kroppen - bara för blåsten och dåligt väder! Väderkärring - det är mitt tilltalsnamn!

Nu är det kaffe mina vänner - vi höres senare.


Mina loppisfynd

Några fynd gjorde jag väl idag på loppis. Köpte en ljuslykta till altanen för en tia, en stor flaska fylld med diverse bruna, svarta och vita bönor - har en mindre nästan likadan. Pris: 20 spänn! Hembakade bullar till mannen - en påse för en tjuga. Vaniljsmak ... helt enligt hans eget önskemål. Fanns även kanelsmak. Sen köpte jag två brickor i nysilver för en tjuga - billigt och bra va - alltid bra med brickor. Även om jag har några stycken sen förr - men det går åt!

Sen gick vi på stan och jag smet in på Kapp-Ahl och köpte en svart jumper, en rödvitrandig jumper, två par leggings - ett par svarta och ett par röda. Och köpet avslutades med ett par trosor - svart förstås. Var och kollade på skor - vill ha tygskor i svart eller rött - men hittade inga som jag gillade ...

Nu är det mat som gäller ...


En åkgräsklippare med berusad förare drog en husvagn!



Måste bara berätta ... läste i våran dagstidning denna berättelse:

Polisen hade fått påringning torsdagkväll av allmänheten om ett märkligt ekipage på allmän väg i en by utanför min stad.

Det var en åkgräsklippare som drog en husvagn!!!! Det var två mycket berusade "chaufförer" på åkgräsklipparen och i husvagnen fanns fem personer som partajade för fullt!

Har ni hört på maken! Alla sätt är bra förrutom dom dåliga och detta var väl ett väldigt dåligt sätt! Dom kommer nog att tappa sina körkort och det med rätta tycker jag!!!

Ja herregud - alla "knäppa" påhitt som alkoholen kommer på!


Lördag, loppis och ledigt!


Nu sitter man här igen - vid sin kära blogg och fingrar på tangenterna!

Vädret är soligt och cirkus +16 grader ... kunde varit lite varmare! Nåja - jag skall inte klaga.

Idag är det loppis här i Badhusparken - våran lilla vackra oas mitt i stan - som används flitigt för allehanda arrangemang. Det är veteranbilar som ställs ut, loppis, musiktillställningar, barnarrangemang, aktionskvällar, gympakvällar - ja allt möjligt som ni ser!

Loppislördagarna är väldigt poppis skall jag säga er - första lördagen för året - var förra lördagen och loppisen håller på till i slutet på augusti! Det är knökfullt jämt - även om det regnar - något mindre med folk förstås än om solen och värmen också finns med i bilden.

Igår rensade mannen i häcken - dock inte i min! *ASG* ... så nu skall det fyllas på med ny jord och kogödsel så häcken tar sig ordentligt!

Han klippte också gräset för andra gången den här sommaren.

Och fotbolls-EM börjar ju också idag ... så vi skall kolla på dom två matcherna som sänds på tv förstås - vi är ju idrottsgalna - mannen och jag! Och det är ju tur det att vi bägge gillar sporten som visas på tv:n! Annars hade det lätt kunnat bli irritation här hemma och det vill vi ju undvika till varje pris *ler*.

Önskar er alla en toppenskön lördag med mycket sol och grillning - vi hörs senare!


Svenska flaggan vajar överallt idag!

Blogg sannamarie : SannaMarie funderar, Vad Sverige är för mig

Du gamla Du fria


Du gamla, du fria

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
din fana, högt den bragderika bära.
din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Idag firas nationaldagen i Sverige

Idag är det verkligen blå-gula färger som lyser mot sommarhimlen överallt. Svenska flaggan hissas över nejden och vi sjunger Du gamla Du fria Du fjällhöga nord ...

I min stad firas nationaldagen i Badhusparken - med allehanda "upptåg och sånger" ... brukar vara mycket folk förstås. Firandet börjar klockan 11.

Vi i Sverige har ju inte samma tradition att fira nationaldagen - som Norge har. Där firas den verkligen ordentligt och med ett stort hjärta också.

Igår var det skolavslutning och alla barnen var finklädda förstås. Vi bor alldeles intill en skola med lågstadieklasser - så vi hörde när dom sjöng sina sommarsånger - där vi satt på våran altan. Och vi kunde se barnen och föräldrarna där utanför skolan - skolavslutningen hölls alltså utomhus som alltid. Och igår var det ju verkligen också sommarväder, vi hade som varmast +27 grader och strålande sol, supervarmt och kvavt - det gick inte att vara på våran altan till slut - det var alldeles för varmt - vi fick gå på framsidan där det var skugga - samma för våra grannar - dom satt också i skuggan.

Men idag är det mulet och blåsigt och bara +15 grader - kontraster eller hur!

Igår mådde jag inte så där bra av min förkylning ... var jättetrött och hängig, tog ändå tidigt igår morse och rensade ett av dom större landen jag hade kvar att rensa - så nu är då det gjort. Sen gjorde jag inget mera än läste och sov.

I tisdags var det ju också studentbalen på Piteå Havsbad och på Stadshotellet ... var inte och kollade i år - brukar åka och se alla tjusiga paren och bilarna ... då vädras gamla åk - det är allt från hästskjutsar till amerikanare - ett år var det ett par som åkte brandbil! Urläckert är det att kolla på balparen - dom är alla så vackra och förväntansfulla!!

Satt ingenting igår vid datorn - orkade inte ... antar att många av bloggarna inte ger sig tid att sitta inne när solen lyser som den gör i Sverige!

Nu får jag önska alla en bra nationaldag!


Skolavslutning och trädgårdsarbete och förkylning

Idag är det skolavslutning här i min stad. Ett härligt väder bjuder naturen på - solen strålar från en molnfri blå himmel och det var redan kring 6-tiden +15 grader.

Det brukar vara för studenterna en champagnefrukost i Badhusparken - där träffas alla som tar studenten - klassvis och dricker champagne ...

Igår efter jobbet satt jag bara ute på altanen, det var så varmt och härligt - jag vattnade landen och alla blomkrukor - det är sååå torrt. Sen åkte vi och köpte blommor till svärföräldrarnas grav och planterade där ... det gick i gult och vinrött det jag köpte.

Sen satt vi ute på kvällen, vindstilla och varmt och så skönt var det.

Har sovit dåligt i natt, vaknade kring 2-tiden och höll sen aldrig på att somna om. Det är så varmt och kvavt inomhus och jag svettas och är sååå förkyld ...

Har ju semester idag ... mannen jobbar nattskift.

Han gick precis ut nu och skulle ta lös däcket på vår skottkärra - jag fixade ju en ordentlig punktering på däcket när vi klippte ner vår hagtornshäck. Han skall åka och få däcket lagat på verkstan som öppnar klockan 7.

Jag skall gå ut och rensa klart ett land som ser ut som en trekant - ett stort land! Måste få detta gjort idag!

Fick hem ett lass med matjord igår ... landen skall fyllas på med ny jord och så kring häcken.

Ja som ni ser är det mycket nu och jag bara mattsvettas hela jäkla tiden - är inte pigg egentligen ...

Men nu slutar jag och önskar alla en bra dag - vi lär höras senare.


Bloggen tar tid!

Jag är och förblir bloggare! Erkänner - det går inte att sluta blogga! Det är som ett gift som tagit sig in i porerna på mig. Jag tänker blogg, drömmer blogg - är blogg. Men det var nästan värre alldeles i början - för då kunde jag inte släppa bloggen alls - nu klarar jag ändå av ibland att inte blogga på några dagar om jag har fullt upp med "livet" och trädgården! Bloggen är ju kvar ändå har jag insett - den går ingenstans! Men det här med blogg - det är något som verkligen tar tid - av mig, av annat, av livet ...

Man måste skärpa sig själv ibland - inte bara sitta inne och blogga - när det är vackert och härligt väder! Då måste annat prioriteras ... vara ute - tids nog under den mörka årstiden får man sitta inomhus vid bloggen sin. Men visst är det en balansgång det här - att hinna med sitt liv, vardag, jobb och allt sånt och så dessutom sin eller sina bloggar!!!

Hur känner du själv inför det här med bloggandet? Tar det för mycket tid från annat du hellre skulle behöva hinna med?


Mätt och belåten på min lunch

Mår lite bättre nu eller ganska så mycket bättre än i morse. Då mådde jag pyton av förkylningen - mådde illa och var allmänt hängig - tog en Ipren 400 för en dryga timme sedan - så nu känns det väl lite bättre. Har precis fått i mig min lunchlåda - som bestod av baconfrestelse som jag själv hittat på! Strimlad potatis, massor med bacon, paprika (röd) och lök och matlagningsgrädde i en form - gräddas i cirkus 50 minuter i 200 grader. Mätt och belåten och trött - skulle ge ganska så mycket för en slaf just nu - få dra ett skönt täcke över skallen och somna gott ett tag. Men det är nog inte lämpligt här på jobbet att sova och förresten - jag har ingen skön slaf här inte! 


Gräsklippning - årets första!

I söndags startade mannen "sin" gräsklippare ... för första gången den
 
här sommaren - den har fått vila sig lite i garaget sedan i september. Den startade på första draget! Och mannen såg lycklig ut där han gick i gummistövlar och klippte. Tänk att det skall vara hjul på nåt för att männen - dom kära - skall tycka det är roligt! Men konstigt ändå - det är ju hjul på dammsugaren - att dom inte använder den oftare! Märkligt minst sagt.

Efter det att mannen stannat av sin klippare - så var det någon annan man som startade sin någonstans på kvarteret - det brukar bli en återverkan det där. En börjar och dom andra följer direkt efter!!! Jag gillar inte lukten av nyklippt gräs, det börjar nämligen kittlas i näsan min och man nyser och har sig ... men det är ju ett måste att få gräset klippt ibland ... och visst är det mysigare än att skotta snö!!!


Träning för strandkroppen!


Nu är det träning som gäller - vi skall ju passa in på stranden! Har ni tänkt på det? Och vi skall komma in i bikinin - aldrig ser man att det står att männen skall komma in i sina shorts - utan det är bara bikinin som skall passa - nog är väl det konstigt! Men vi är väl mera lättlurade vi kvinnor - männen är slugare än oss och skiter i sin lilla mage som putar! Vad tror ni om den teorin?

Men skämt åsido - det är väl aldrig fel att träna - bra för hälsa och välbefinnande - men jag tycker det är en dålig anledning att säga - "börja träna för att få snygg strandkropp och komma in i din bikini"! Jag menar: man kan väl träna för sin hälsa - inte för sin bikini eller strandbesöken!

Och varför skall magen vara platt bara för att vi vistas på stranden? Kan man inte acceptera alla människor - oavsett formen på deras magar?

En liten tanke och fundering så här under min lunch ...  


God morgon till världen människobarn och bloggare!



Härligt med morgon och sol, sommar och sol och värme - eller hur. Vaknade först kring 2-tiden i natt ... på toa förstås och dricka lite vatten sen ... öppnade vädringsluckan - det var varmt i sovrummet. Sen vaknade jag halv 5 av en helikopter som flög alldeles ovanför huset - den flög tillbaka strax före halv 6! Militärhelikopter tror jag det var.

Fåglarna kvittrar och allt andas sommar ute ... skall bli varmt - såg i tidningen att torsdagen skulle bjuda på +26 grader och fredagen på +30 ... fredagen är ju vår nationaldag om nu någon glömt detta! Skall ta ut en semesterdag på torsdag ... långhelg igen - gör inte mig någonting alls.

Nu skall jag ta en kopp med den svarta njutningsdrycken kaffe! Vi hörs senare mina vänner - ha en strålande dag alla och njut och var ute i solen ... glöm datorn och bloggen när solen skiner!!!


Lämna inte ditt barn eller djur i en varm bil!



Jag hörde på radion i morse om en person som hade lämnat sin stackars hund i bilen! Hunden hade kokat till döds!!!!!!!!!!!!!!!! HEMSKT ÄR DET - PLÅGSAMT OCH GRYMT OCH OKÄNSLIGT OCH OTÄNKT av personen i fråga.

Man lämnar väl inte sitt djur eller sitt barn - sittandes i en kokhet bil! MAN MÅSTE JU TÄNKA FÖR TUSAN!!!!!!!!!!!!! Det är ju det som man fått hjärnan till ser ni!

Detta händer gång efter annan - varma sommardagar - att människor lämnar både barn och djur i bilen ... man känner ju själv hur hemskt det är när det är varmt och man inte får luft! Och tänk då att sitta instängd i timmar i värmen - utan vare sig luft eller vatten! Stackars djur säger jag bara ...


En skön eftermiddagspromenad i ljuva sommartiden



Jag gick hem från jobbet idag - tar ju bara cirkus 12-15 minuter ... har fotat efter cykelvägen - så ni får väl se korten sen ...

Det luktade hägg - jag andades in och njöt! Älskar doften av hägg och syren - det är verkligen sommar för mig! Och så grönt som det är överallt nu i naturen, fågelkvitter och glädje bland alla småpippin ... bråda tider för dom - med alla kullar dom skall hinna få under sommaren! Hungriga små magar att mätta och så sig själva förstås!

Nu ljuder en siren över samhället - första måndagen varje månad klockan 15 provas larmet! Det hörs ordentligt över nejden skall jag säga er!

Middagen är förberedd - mannen slutar 16. Det blir så enkelt och somrigt som matjesill, kokt ägg och potatis och så massor med gräslök!!! Mumsfilibabba säger jag bara ...


Skall Flink släppas fri?

Jag läser i Aftonbladet om Mattias Flink, ni vet han som sköt ihjäl en massa människor i Falun ... att han kanske skall släppas fri.

Advokaten Johan Eriksson menar att "han förtjänar att bli fri"! Det tycker absolut inte jag! Hur kan man släppa en människa fri som har tagit så många människoliv och även ödelagt deras anhörigas liv och förstås också hans egna anhöriga!

Jag kan återigen inte förstå svenskt rättsväsende - hur korkade får man vara och hur tänker man!

Hur kan man resonera att han förtjänar att bli fri - vad har han gjort som gör att han förtjänar ett fritt liv?????? Ingenting anser jag ... det är oerhört att ens tänka släppa honom fri! Tänker man ingenting på dom drabbade och deras familjer?

Det är ett kallt och omänskligt rättsväsende vi har tycker jag - det verkar som om man mera tänker på brottslingen än på offren och deras anhöriga!


En tröttsam måndag

Hej där ... sitter här på jobbet med en kopp - eller min andra rättare sagt sedan jag kom hit strax efter 7-tiden. Har hunnit upp till Älvsbyn på morgonen - steg upp som vanligt efter halv 5 ... åkte iväg kring 5.20. Tåget som sonen åkte med från Stockholm, skulle anlända 6.17 och det var nog framme på pricken!! Han var trött ... hade knappt sovit alls nåt i natt. Så det blir nog en tung och tröttsam dag på jobbet för honom - men han är ju ung och återhämtar sig nog snabbt. Sen har han klockan 21 i kväll fotbollsträning!! Det gäller att ligga i ...

Annars är det som vanligt här ... jobb och kaffe och trötta ögon. Har faktiskt sovit jäkligt dåligt i natt - vaknade kring 1-tiden av att jag hade så värk i högra höften - efter det gick det knappt alls att somna om - varmt som tusan också i sovrummet - det var bara att öppna fönstret och få in lite syre!

Nu skall jag jobba vidare här - vi hörs senare!

  


En blyertsgrå söndag med regndroppar och näsdropp!



Hej vänner. Här är jag igen - igår ingen bloggtid alls för mig. Varför - jomen vädret var ju helt underbart - varmt och soligt - och vi höll på förstås ute i trädgården. Jag var ute redan 8 i en STOR plantering och rensade. Där måste vi även byta träkanten på vissa ställen - den har gått sönder i vinter när traktorn plogat för nära! Vi var på Granngården och köpte dessa rullar med "träkant" igår. Sen köpte jag på ÖB två stycken rullar med bambukant - vet inte riktigt vart jag skall ha dom - men någonstans blir det - jag gillar bambu massor. Har flera spaljeér med bambu.

Sen skurades alla trädgårdsmöbler ordentligt innan "upplyftningen" på altanen - efter mannens oljebehandling av densamma i fredags.

En granne ropade om vi ville ha grillade hamburgare - och det är klart - det ville vi ju!! Inte dumt alls, passade bra att få lite i maggen när man håller på och inte har tid att fixa krubb själv *ler*. Så vi var några grannar där och åt och surrade ett tag. När jag var på väg hem - hörde jag telefonen ringa som låg ute på altanen. Hann förstås inte svara - man är ju inte så snabb! Ringde upp - det var sonen från Stockholm. Han var lite hes i rösten - hade väl sjungit med i Kizzlåtarna på Stadion kan jag tro!! Han åker hem i kväll från storstaden ...

Jag kände igår att nu börjar halsen igen och snuvan har kommit! Inte klokt - det blir tredje gången sedan slutet av februari som jag är förkyld! Mannen var ju förkyld förra veckan - så det är väl därifrån smittan kommer! Har ont och tjockt i halsen nu och lite snuvig och världens huvudvärk när jag vaknade och fortfarande ... ja ja - det sägs ju att det drabbar dom svagaste först *ler* - så jag måste ju vara supersvag som drabbas hela jäkla tiden!!!

Vädret igår var underbart ... det har jag ju redan skrivit - idag är det grått som blyerts och lite duggregn - ingen blåst, igår blåste det ordentligt och var alldeles molnfritt. Men kring 8-tiden i morse hade vi +15 grader - så kallt är det ju inte.

Skall och handla lite krubb sedan idag ... skall göra köttfärsbiffar.

Tittar ut genom mitt fönster just nu och solstrålar verkar lysa igenom alla gråa molnen ... så kanske kanske solen kommer snart!


RSS 2.0