Full dag snart!Oj så skönt det känns! Snart full dag ... nämligen om cirkus 20 minuter!!

Det har varit superlugnt här på jobbet - nästan inte en själ här! En del har tagit ut flexkomp idag - andra är på mässa i Stockholm - och ytterligare andra är på studiebesök uppe i Kiruna i gruvan där. Bara "lilla jag" här och någon fler - men vi är lätträknade faktiskt! Ovanligt tyst och stilla är det här - annars är det full rulle och mycket folk som springer hela tiden här i kontoren och korridoren och telefonen som ringer stup i kvarten - men nu är det knäpptyst!

Så skönt att få fara hem då!

Fixa lite lätt middag - det är ju så varmt ute - så man längtar inte efter någon "tung mat".

Sen skall mannen olja in altanen och jag skall väl rensa i landen som är kvar och fylla på jord - det räcker till minsann detta trädgårdsarbete! Men kul är det och framförallt när det är klart *ler* - blir så snyggt i landen också!

Vill passa på att önska alla en trevlig helg - vi lär väl höras mellan varven ... man springer mellan blomlanden och datorn ...


Utdrag ur patientjournaler

Citaten är från patientjournaler på Karolinska Institutet.

Ja vad säger man!!!!!!!!!!!!* Inkommer med kvadratmeterstor sårskada på lillfingret.


* Som preventivmetod har patienten använt oavbrutet samlag.


* Patienten arbetar som elektriker. Inga kända proppar i släkten.


* 12 cm långt, sårigt underben.


* Vi ordnar med mat, hemkört och rollator till patienten.


* Söker för fästingbett i huvudet. Huvudet borttages med pincett.


* Poängterar att det är viktigt att patienten håller sig ren mellan fötterna.


* Smärtan i ryggen kommer när patienten ligger raklång med båda benen på rygg.


* Blöder ibland ifrån vänster näsa.


* Patienten måste sova högt under kudden.


* Hon beskriver huvudvärken som spännande.


* Kräkningarna försvann på eftermiddagen, likaså maken.


* Lastbilschaufför med god kondition som åker en mil utan att bli andfådd i vanliga fall.


* Går nu med stel rygg och huvudet ner i marken.


* Sköts i hemmet av maken som är militär.


* Patienten tål inte ost, mjölk eller smör, ej heller modern och en bror.


* Mat får han från sonen som ligger infryst.


* Har fått större hemsamarit, men tycker inte att det räcker ändå.


* Halsen som patienten hade besvär med nu i höstas är nu borta.


* Nyligen varit på kontroll hos gynekolog som friat.


* Bihålor spolade 5-600 ggr.


* Patienten vägde 78 kilo i hemmet innan han gick hit utan kläder.


* Änka, bor med frisk make.


Att leva utan klocka!

Funderar - går det att leva i vårat moderna samhälle utan en klocka?

Svaret jag ger mig själv - är nej - det går inte. För alla har vi tider att passa ... busstider, jobbtider, tv-programtider, dagistider ... o s v


Men nu till en annan undran:

Har du en klocka på din handled?

Jag har väldigt sällan nu för tiden klocka ... har lärt mig att klara mig utan den - har ju alltid mobilen där också en klocka finns!!!


Häcken är ett minne blott!Här ser ni en bild på våran hagtornshäck, 35 meter lång och säkert 2,5 meter hög - som klipptes ner helt förra fredagen. Den här bilden tog jag förra torsdagskväll när mannen kom hem på sin matrast med röjsågen han lånat på jobbet sitt. Han testade och kapade ner lite - han tyckte det var kul!!! Vi lämnade bara cirkus 1 dm kvar!!! Kan tala om att det blev "öppna landskap" när allt var borta. Vi har ju haft den här häcken sedan -87. Nu får den - förhoppningsvis - komma på ny kula. Vilket jag hoppas ser snabbt som tusan - för det är öppet utan häcken. Vi bor ju så tätt också ... tur vi har superbra grannar och bra grannsämja!


Killkväll på stan!Igår var det dags för första gången av "killkväll" på stan. Det är TJEJKVÄLL ett par gånger per år i min stad ... Detta fenomen har förekommit ganska så många år nu ... ett populärt sätt för tjejerna i min stad att shoppa och fika och mötas och framförallt SURRA. Ni vet - som bara tjejer kan!

Men jag tror nog att killarna också kan surra på bra när dom träffas ... och nog vill dom också shoppa billigare om dom kan ... lite sommarkläder och annat "krafs" ... dom säger ju att vi kvinnor köper en massa sånt onödigt ... men det tycker jag också att männan är bra på ibland! Så det så!!!!


Härligt med fredag och helg!

Det är väl skönt med fredag och helg eller hur? Man är ledig från jobbet - men inte från hemmet sitt *ler*. Finns ju hur mycket som helst att göra där hemma.

Igår lyftes alla möbler och allt annat ner från altanen och mannen skurade den - så den blev skinande blank. Skall behandlas och oljas in idag.

Jag köpte ganska så mycket blommor och kryddväxter igår och planterad i krukor. Oj vilken blomsterprakt överallt där dom säljer blommor - finns nästan i vartendaste hörn blomsterförsäljare. Och när man ser alla dessa blommor tillsammans med alla dessa ljuvliga färger - det är verkligen vackert.

Dessutom var jag på Dollarstore och "bakade" ... köpte alltså en massa kakor *ler*. Jag brukar säga att jag har varit på Dollarstore och bakat! Dessutom följde lite annat smått och gott med - som vanligt. En vaxduk i grått med blommor på ... fransgardiner i svart/vitt och härligt stora fransomtag i samma färger. Vet inte vart jag skall ha dom - men jag hittar nog någon bra plats vad det lider.

Pratade med sonen som är i Stockholm ... det var varmt och soligt där också. Vi hade ju ett underbart väder igår med +20 grader och strålande sol och vindstilla. Just när jag pratade med sonen kring 09.30 ... så hördes sirener ... vad händer frågade jag: en massa korteger kommer sa han. Det är polisbilar och motorcykelpoliser och pikébilar ... det var väl alla dom här utländska politikerna som var i Stockholm igår på Irakmötet.

Nu mina vänner är det dags för mitt gift ... kaffetåren! Ha en underbar fredag och sköt om er och kram tills vi hörs.


God morgon - denna underbara morgon!

Ett härligt väder - med sol och +10 grader. Verkar bli en underbar dag "mitt i livet".

Igår hade jag ingen bloggtid alls, skjutsade sonen till tåget i Älvsbyn. Så det blev bara att göra detta ... Jag ringde honom på kvällskvisten när han åkt några timmar, det hördes som att han stod bakom mitt öra och pratade. Otroligt egentligen ... Han skall vara framme i Stockholm kring 8-tiden nu på morgon.

Annars idag är det jobb som vanligt förstås ... skall lyfta ner alla saker och möbler som vi har på våran altan efter jobbet och sen skura upp den - mannen skall behandla och olja in den i morgon ... så den blir blank och fin. Man vill ju göra detta när det är varmt och soligt väder så det torkar bra.

Nu måste jag ha en kopp ... jag säger som vanligt - ha en bra dag - vi hörs vänner.


Min kusin i Äntligen Hemma!Döm om min förvåning igår framför tv-apparaten när jag satt och kollade på Äntligen Hemma!

Vem uppenbarar sig där om inte min kusin!!!!!! Han ville att inredaren skulle fixa till ny stil i deras vardagsrum ... en överraskning till hans hustru som fyller 50 år!

Jag höll på att falla av fåtöljen när jag såg kussen i Stockholm!!!

Min kusin är gift med en amerikanska.

Inredaren satte upp en tavla med New York-motiv och en tavla med motiv från Stockholm - han menade att detta var familjen i ett nötskal! Dom har ju bott 10 år i New York innan dom flyttade hem till Sverige när deras son skulle börja skolan!

Så nu måste jag ta och maila honom och fråga hur det är med tv-kändisen!!!


En solig morgon

NoneSolen lyser och det är så vackert ute - man blir glad över att få se allt detta som man ser. Sommaren närmar sig  med stormsteg ... detta underbara som vi alla ser fram emot så mycket under den långa mörka och kalla årstiden.

Sovit gott i natt - väldigt gott måste jag säga. Var supertrött igår kväll och hade värk i armarna och händerna.

Idag eller rättare sagt ikväll skall sonen skjutsas till tåget i Älvsbyn. Han skall  ner till Stockholm på Kizzkonsert. Åker hem söndagkväll - han bor hos en killkompis som bor i storstaden. Han har många kompisar i Stockholm ...

Själv skall jag till sjukgymnasten klockan 7.30. Var ju även igår till en sjukgymnast. Det behövs verkligen med min gamla och trötta och värkande kropp!

Nu ropar kaffetarmen - hämta en kopp!  Så det är väl bäst att lyda då! Vi hörs senare under dagen vänner - ha en bra onsdag.


Kvällsrapporten från norr

Slutade klockan 14 och åkte direkt på Konsum och handlade lite mat ... hade fått för mig på jobbet att jag skulle göra raggmunkar med bacon till middag ... såååå gott är det och länge sedan sist jag gjorde det! Nu gjorde jag en jättesats ... blev flera matbackar till gubben och sonen! Bra-att-ha-lådor-i-frysen!!!

Jag stressade på som 1000 med maten, slafsade i mig min mat mellan varven som jag stekte raggmunkarna ... till slut fick mannen i huset träda in och sköta om gräddningen av munkarna - medans jag åt i lugn och ro! Hjärtat pumpade jäkligt fort skall jag säga - kände mig verkligen superstressad och var sååå hungrig efter jobbet.

Sen efter middagen och bortstädningen av kärlen och stekpannorna ... var jag bara tvungen att gå ut på en promenad och varva ner! Skönt var det ... men det blåste motvind när jag gick - jäklig motvind också ... men bättre på vägen hem.

I morgon skall vi skjutsa sonen upp till Älvsbyn - han åker tåg ner till Stockholm i morgon kväll. Skall på Kizz-konsert ... nostalgi och kultband. Sonen har - från det att han var liten knodd - gillat Kizz massor! Så det blir nog en jäkla härlig upplevelse hoppas jag!

Ikväll skall jag kolla på Äntligen Hemma - allas vår Lulu skulle göra olika fönstersmyckningar - olika för olika årstider. Skall bli intressant att se ...


God morgon - tisdag

God morgon bloggare och alla andra. Sovit som en stock i natt - skönt måste jag säga. Vaknat upp till en halvgrå morgon med bara +5 grader, brr ... Jag som har börjat ha sådana här halvlånga "långbyxor" ni vet ... som slutar ovanför vristen. Det är lite kyligt - men jag skall ha dom ändå!! Så det så ... jag är en envis norrländsk kärring i sina bästa, hmm ... år. Har väl haft bättre år då man var yngre. Skit samma ... här sitter jag nu på mitt jobb, med kaffekoppen i högsta hugg och fingrarna rätt placerade över tangentbordet. Nu spelar dom Hero med Pirelli på Radio Rix också ... och inte gick det nåt bra för henne heller i lördags, även om hon var bra - så detta med placeringen var inte hennes fel alls. Låtar som usla fick mera poäng än henne, bara för att alla öststater röstar på varandra och dom är ju så många också. Man tänker varje år - aldrig mera - det är så ynkligt - när låtar som är skitdåliga kommer högt upp!!

Nåväl vad bjuder dagen idag på då ... jo klockan 10 skall jag till min sjukgymnast och få lite skön behandling i form av ström och massage. Välbehövligt efter helgens alla uteövningar.

Annars är det fortsatt jobb jobb och åter jobb ... vansinnigt mycket jobb är det som jag skrev igår. Det kommer efterräkningar efter vårat fabriksstopp som vi hade i början av maj. I form av fakturor i massor - jag har buntvis här på mitt skrivbord och jag betade av lika mycket igår och det fortsätter ju komma varje dag än förstås.

Så jag sätter väl igång då och jobbar ...

Önskar er alla en riktigt bra tisdag ... vi hörs.


Utmaning

Har du något mellannamn: Siv Maria

Har du något syskon: två syrror och två bröder och så en änglabror (endast 45 år gammal när han avled i november 2007!)

Något skoj som ett syskor sagt: Eftersom vi syskon inte har vuxit upp tillsammans - så saknar jag något sådant minne! Tyvärr säger jag ... för så känns det för mig! Saknar verkligen syskonminnen och hela uppväxttiden man har då!

Ett roligt skolminne: När jag var med i en julpjäs på vårat Folkets Hus - var väl i 8 års åldern! Pratade högt och tydligt som min mormor hade sagt att jag skulle göra! Och då menar jag: HÖGT!

Tråkigt skolminne: Vet inte om jag har något tråkigt skolminne????  
1:a Jobbet: I en kiosk vid badstranden - en hel sommar. Var väl 15-16 år.

1:a kärlek: En kille i klassen - Lasse.

Mest pinsamma: När jag krockade med en servitris (manlig) på en restaurang i Jönköping - det var väldigt pinsamt! Han bar på en överfull bricka med porslin!!!!!!!!!!!!!! Det small i hela restaurangen av det fallande och kraschande porslinet och alla tittade på mig! Usch så skämmigt och hemskt ... detta var på lägerskolan när vi gick ut nian.

Det bästa som hänt mig: Det var väl när man själv fick barn och kunde kallas för MAMMA!

Vad gör mig glad: Det finns mycket saker som gör mig glad - hela livet och varje dag är väl en glädje i sig tycker jag!!!

Vad gör mig arg: Orättvisor, egoistiska människor och falska, skvaller, människor som bara skor sig själva ...

Vad gör dig lycklig: Min familj!

Min dröm: Att få leva ett långt och friskt och lyckligt liv och att det skall gå bra för min son här i livet! Att min man och jag får många många många år tillsammans!

Vad jag ska göra härnäst: Jobba hela dan!!! Och sköta om en sjuk man när jag kommer hem *ler*.
Jag utmanar: Alla som vill! Ingen nämd och ingen glömd heller!


Hujeda mig vad jobb!

Det är ju inte klokt alltså - det duger inte att vara borta en endaste dag från mitt jobb! Kom här i morse och steg in i kontoret, fy fasiken vad jobb - det bara har lagt sig på hög på mitt skrivbord och i mitt postfack!!!!!

HUR MYCKET SOM HELST!

Jag var borta halva torsdagen och hela fredagen ... bara - tycker jag

Men det är väl därför man är på jobbet - för att jobba - så jag sätter igång direkt!!
None


God morgon

Efter en skön natts sömn är man då på plats på jobbet. Solen lyser och det fläktar lite i träden ... kring +8 grader än så länge. Jag har alltså sovit gott, även om jag varit vaken lite då och då - bara korta snuttar och ojat mig betänkligt när jag vänt mig i sängen. Det gör ont i hela kroppen, från fotsulorna till bakom nacken! Men det är ju efter helgens jobb, så det går väl över ... Fast idag är min man hemma från sitt jobb och det är väldigt väldigt väldigt sällan han är borta från jobbet! På alla dessa år som vi varit tillsammans, är det inte många sjukdagar han har och det är väl bra! Men han blev dunderförkyld i helgen och har frysit och svettats omvartannat och snuvig och en jäkla hosta har han. Så nu får han krya på sig idag gubben.

Sitter här med min kaffekopp - vad annars! NoneJag önskar er alla en bra måndag - vi hörs.


Ett livstecken kommer här!Har ju inte hunnit med att blogga nåt alls ... har varit ute sedan strax före 15 i trädgården och rensat i landen. Ja inte alla landen - har många och stora land kvar att rensa och fylla på kogödsel och ny jord. Men det jag har gjort är skönt måste jag säga. Kom in kring 16.30 ... då hade jag även hunnit med att kratta litet i våran lilla skogsglänta. Ser trevligare ut om man rensar bort även där.

Jag kände av ryggen lite ... så jag gav upp tidigare än vad jag egentligen skulle ha velat. Men det är väl bäst att börja lite smått och försiktigt när man nyss haft ryggskott!

Jag är ändå väldigt nöjd med det som är gjort ... skall fortsätta i morgon - slutar till lunch då och hinner en hel del skulle jag tro och min man är ju hemma då på dagen (han jobbar nattskift i veckan) - så då får han också hjälpa till lite.

Skall försöka rensa landen som jag har på framsidan av huset ... ser ju trevligt ut när folk kommer att det är rensat vid själva ingången till huset.

När jag kom in hoppade jag direkt i duschen ... la mig ett litet tag och sträckte ut mig ... skönt.

Och nu fryser jag som en jäkla istapp ... är iskall om händerna - förstår inte varför - men så här blir jag ibland. Min son sa när han var liten och jag kramade honom - mamma - varför är du så kall om händerna jämt??? Dålig cirkulation kanske - vad vet  jag.

Solen har visat sig hela långa dagen och gör så ännu, men det är bara + 8 grader - har som mest varit +11 - inte mycket att hurra för!

Skall också försöka spraymåla några keramikkrukor som jag har i morgon - dom är gula och har fat ... dessa krukor och fat ... skall bli svarta. Två väggamplar i plast - som från början var gröna ... men har bleknat av solens gassande ... skall jag också spraya på med svart färg och så måste fasadflaggan upp bakom förrådsväggen! Svenska flaggan är alltid hissat hos oss!


En solig onsdagmorgon

God morgon alla. Solen lyser och det är frostigt i gräset och på taken ... kring +2 grader. Men att solen lyser - är ju ett STORT plus om något. Det får man ju vara tacksam för.

Igår eftermiddag gick jag en snabb och skön promenad ... det kändes faktiskt i ryggen min ... men man är så nöjd och belåten när man varit och motionerat lite.

Idag skall jag försöka mig på att rensa i en del land och fylla på ny jord. Jag orkar långt ifrån alla landen - har ganska så många och stora ... men det som jag orkar göra är bra ...

På fredag har ju maken tänkt klippa ner våran hagtornshäck på vår framsida av huset. Den är låååååång kan jag tala om! Vi skall få hem ett helt lastbilsflak istället för en container ... där allt riset kan kastas - det lär ju bli mycket ris!

Nu skall jag gå och hämta mig en kopp kaffe och vara trevlig med arbetskamraterna ... eller det är bara en som hittills har kommit.

Ha nu en bra dag alla ... vi hörs väl senare kan jag tro ... tjingeling alla.


Kvinnligt förtryck är hemskt och avskyvärt!

Undrar varför det är sånt förtryck i många länder på kvinnor! Vem bestämmer egentligen över sånt förtryck och vem skapar sådana lagar och regler - som gör att kvinnorna förföljs, tvingas bära slöjor och andra "gömmande" kläder, kvinnor förbjuds att tala till andra män än sin egen och knappt det ibland, eller förbjuds överhuvudtaget att tala i mäns närvaro, förbjuds studera och arbeta.

Jo dessa förtryckare är män! Det är dom religiösa som styr vissa länder ... dom styr med ålderdomliga lagar och regler ...

Alla dessa vansinnesregler skall det kvinnliga släktet leva upp till, dom skall vara mannen underdåniga och inte ha rätt till egen vilja och ett eget beslut! Det är vansinne ... vi lever i år 2008!!!!!!!!!! Vakna upp och låt varje enskild medborgare i varje land bestämma över sitt eget livsöde! Inte bli tvingade att leva efter något gammal och ålderdomligt som någon man bestämt för 2000 år sedan. Låt varje kvinna själv bestämma över vem dom vill gifta sig med och om dom vill gifta sig!! Låt varje kvinna själv bestämma över om dom vill ha samlag och med vem och när!!!!

Låt kvinnor och barn bestämma själva! 

Jag tycker det är fruktansvärt det här kvinnliga förtrycket - i vilket land det än må förekomma och finnas! Ingen kvinna eller man eller barn - skall behöva vara förtryckta! Inte någonstans! Alla skall ha rätt att själva skapa sitt liv och bestämma hur dom vill leva det och med vem!

Jag kan inte förstå varför män i vissa länder skapar dessa regler att kvinnorna skall vara si eller så, klä sig efter någon gammal lag ... att inte få studera och leva fritt! Vad är det som gör att detta förtryck finns undrar jag!! 

Och vad är det som rättfärdigar män, bröder och pappor och farbröder, att kunna göra s k hedersmord på sina döttrar och systrar - bara för att dessa kvinnor vill leva enligt sitt eget huvud och välja sin käraste! Männen får ju leva ut sina tankar ... varför får inte kvinnorna det då??? Tänk att mord accepteras mera, än kvinnors rätt till den kärlek dom hyser till en man dom själva väljer!  


Lite telefonvett och etikett tack!

NoneFunderar lite på vad som gör det så svårt för en del människor att vara trevliga i telefonen, när dom talar med en växeltelefonist eller någon annan person! Är det för det att dom inte känner vederbörande och därför inte har någon anledning att vara trevlig? Eller kan det vara så att man inte ORKAR vara trevlig? Tänkte ge er lite enkla råd på vad som uppskattas i den andra sidan luren...

  1. Säg alltid "hej", "god morgon", "god dag" eller liknande. Det låter mycket trevligare än: "Koppla mig till Anders Andersson".
  2. Tugga gärna färdigt maten innan du ringer. Tugga INTE tuggummi eller knäckebröd i mitt öra...TACK!
  3. Skrik inte på mig om din handläggare inte finns på plats. Jag förstår att du blir frustrerad om du inte fått tag på vederbörande på över 2 veckor, men jag lovar ... det är inte jag som kidnappat honom!
  4. Var förberedd! Ha gärna papper och penna till hands när du ber om ett telefonnummer. Det blir lite tokigt när jag ser kön växa för att du springer runt och letar papper eller en penna som fungerar.
  5. Det låter sååå illa i mitt öra om du knappar in ett telefonnummer i den mobil du ringer ifrån.
  6. Det låter underbart trevligt om du avslutar med ett "tack för hjälpen", "ha en trevlig dag" eller likande. Det värmer mer än du kan ana!
  7. Det där var några goda råd i all vänlighet, användbara och trevliga och nyttiga för alla ...
  8. Just det här med att kunna vara trevlig är väl inte så svårt!

Att förlåta är gudomligt - för vem?

Att älska behöver inte vara så svårt, men glömma och förlåta är svårare ... Det sägs att man behöver förlåta människor som gjort en illa, inte för deras skull utan för sin egen skull ... för att kunna gå vidare ... Men frågan är hur länge är det sunt att vara arg och ledsen på de som gjort en illa??? Hur ska man bli av med all den ilska och frustration som man känner?


Du och jag är lika - men ändå olika - vi är alla individer.

NoneDu tänker, jag tänker, du säger, jag säger, du funderar, jag funderar, du drömmer, jag drömmer, du tycker, jag tycker, du beslutar, jag beslutar, du reagerar, jag reagerar, jag skriker, du skriker, allt vi kan reagera, ventilera och reflektera över livets filosofi.

Men den tanken irrar i mitt huvud, det svaret som jag aldrig lär få, det är det som irriterar mig, jag vill förstå, kan ni förstå eller veta?

Tanken är den, att du och jag är av gemensam art, människan av mänskligheten, men vi är ändå så olika, du är inte jag, jag är inte du på många sätt, hur kommer det sig att det blir så? På vilket sätt har det gett inflytande på att forma oss, i personligheter, vi kan förstå varandra ...  men ibland kan vi inte förstå varandra, varför är det så, att vi inte kan förstå varandra? Hur än det låter konstigt, det är fascinerat att vi alla är olika.


Hur blev man den man blev?

NoneVarför blev jag sån som jag är nu? Vad är det som har gjort att jag tycker och tänker på det sätt som jag gör idag? Vad har präglat mig och vem? Vilka värderingar har jag fått och varför.

Det är klart - man blir ju präglad - på gott eller ont - av dom man växer upp hos och uppfostras av. Man tar med sig dom värderingarna som dom har - i ens eget liv och leverne. Och deras "tyck" så att säga ... men hur mycket är egentligen "mitt eget" av det jag tycker och tänker och menar? Är det verkligen JAG som tycker det jag tycker, eller är det mina "föräldrar" som har gjort så jag tycker som jag tycker nu? (det blev mycket tycker *ler*).


Söndagen är här!

Måste ändå skriva nåt här. Igår blev det ingen tid alls vid bloggen för mig - av olika anledningar.

Först så for jag runt i huset med dammvippan - i alla rum förrutom i vardagsrummet. Sen tog jag och tvättade sängkläderna från förrådsrummet och bäddade rent efteråt. Tvättade även kuddarna och torktumlade dom. Städade också detta rummet - med dammvippan alltså. Ingen grovstädning och blötdammtorkning. Bara snabbt och enkelt ... vill börja lite lätt efter ryggskottet. Men visst kändes det att jag hade gått an lite för mycket.

Sen åkte vi till min mans bror och hälsade på dom och var där i flera timmar. Handlade på Konsum på vägen hem och var så jäkla hungrig när vi kom hem - så middagen påbörjades direkt. Det blev så enkelt och gott som potatisbullar (färdiga alltså - Felix) och lingonsylt och bacon. Och kall mjölk ... vilken festmåltid! Superdupergott och enkelt.

Sen vilade jag och läste ... hockey på kvällen förstås och en besvikelse när inte Sverige tog brons!!

Ja det var lite av min lördag. Söndagen har börjat lugnt och stilla. Vädret är grått - tidigt i morse hade vi sol - kring 3-tiden i natt! Då var det -0 och nu är det väl kring +5 skulle jag tro. Grått och blåsigt. Men det är ju ingenting mot vad vissa delar av vårt land har haft i helgen - snökaos - vilket skitväder i maj. Inget kul alls ...

Idag har min man och jag JUBILEUM ... vi har varit tillsammans i många många många år ... vi träffades på Piteå Havsbad en gång för länge sedan.


Så vackert ...

Blogg tactique : What comes around goes around...., Den dagen skall komma.

Då min kropp ligger vit under ett lakan på ett sjukhus och läkarna fastställt att mitt hjärta och min hjärna inte längre fungerar.
Ge då mina ögon till en man som aldrig sett en soluppgång, ett barns ansikte eller kärleken i en kvinnas ögon.
Ge mitt hjärta till någon vars eget hjärta bara givet honom ändlösa dagar av smärta.
Ge mitt blod till tonåringen som nyss dragits fram ur bilvraket, så att denna får leva och se sina framtida barn leka.
Ge min njurar till en människa vars liv vecka efter vecka är beroende av en maskin.
Ta mina ben, ta varje muskelfiber och nerv ur min kropp och uppfinn en metod som gör det möjlig för ett invalidiserat barn att gå igen.
Utforska varje skrymsle, ta mina celler om så behövs och odla dem, så att en stum pojke kan heja på sitt favoritlag och en döv flicka kan höra regnet smattra mot ett fönster.
Bränn det som blir kvar av mig och sprid askan för vinden.
Om ni måste begrava något, så begrav mina fel, svagheter, å fördomar.
Ge mina synder till Djävulen och min själ till Gud.
Och om ni händelsevis vill komma ihåg mig, gör det genom ett vänligt ord till någon som behöver det.


Spindelnätet - vilken konst i naturen!Det här är väl ett vackert nät - en sirlig och speciell skapelse - en skapelse av ett litet djur i naturen!
Återigen måste man förundras över vad naturen och alla djuren kan åstadkomma!
Naturen är fantastisk ... om man bara håller sina ögon och öron öppna - man får så mycket till livs varje dag bara av att se och höra. Tänk bara på alla vackra blommor man får se, all härlig fågelsång och kvitter man får höra ...
Jag vill tacka LIVET som har gett mig så mycket ... det har gett mig skogar, hav och vinden ... alla färger och alla djuren, dom ljuvliga blommorna och alla andra växter, solen, gräset ... naturen är fantastisk och vi människor är en del i den. Var rädda om naturen - vi måste leva i den - för vi tillhör den.


Bloggen flyttad

Ja nu har även jag gjort den här bloggflytten! Och onekligen så ser det en anings annorlunda ut - även om det inte är mycket som är förändrat.

Vad jag däremot märker och som är trist - det är att den här rutan som jag hade - Nonedär man kunde se vartifrån läsarna kom - den är helt borta från bloggen!! Skall skriva och fråga om detta ...

Äntligen arbetsför!

Nu är jag äntligen tillbaka till mitt jobb, efter ryggskottet. Sitter här alldeles ensam - inte ens med en kopp kaffe - ännu ... men snart! Mannen har skjutsat ner mig - skall gå hem i eftermiddag. En lämplig promenad direkt efter jobbet.

Lite kylig morgon är det ... var frostigt i gräset på vissa ställen. Bara på nollan - men sol är det ...

Nu ropar min kaffetarm att jag skall ta min kopp och vakna till liv ordentligt - så det är bäst att lyda den. Ilar iväg nu ... vi hörs bloggvänner och andra.

Skönt att vara tillbaka som arbetsför måste jag säga. Tänk vad ett ryggskott kan orsaka och göra en handikappad!image167


Denna dagen - intet nytt!

image166Har varit hemma även idag och skall så även i morgon. Då har jag varit hemma i en vecka för mitt ryggskott. Sakta men säkert bättre, men långt ifrån bra ännu. Det känns direkt om jag är uppe för mycket och går ... värken sätter igång direkt då. Men jag knotar på med mina 30 minuters promenader ändå! Och i morse hade jag först en tid hos sjukgymnasten på Step-In klockan 7 och sen på mitt jobb klockan 10. Fick massage och ström ... skönt. Dom menar att det är mina diskar som får sig en ordentlig smäll när mina ryggskott inträffar! Jag får nervsmärta och genom att nerver är i kläm så strålar även detta ner i benet och jag får känslan av att benet vill vika sig och att jag inte har någon styrka i det! Men det är bra att promenera ... så det är bara att fortsätta med det!

Annars har vädret varit riktigt uschligt här idag, lite sol ibland, sen storm ibland och världens hagelskurar titt som tätt. Ett tag blev det alldeles vitt på marken av stora hagelkorn! Jag fotade detta - skall lägga in sen. Just nu lyser solen och man kan tro att det är jättehärligt ute, men endast kring +6 grader ... det varmaste idag var väl +8. Strax innan hagelskuren kom. Det blev raskt bara +4 grader då!

Jag har läst massor dom här dagarna, mera än vanligt förstås när man inte jobbar. Läste ut Sidney Sheldons bok "Vid horisontens rand" idag - den började jag med igår. Nu har jag fortsatt med ytterligare en bra bok. Det handlar om en kvinna, endast 35 år gammal, som får ett tråkigt besked, hon har en obotlig sjukdom ... den verkar jättebra. Jag återkommer med titeln och författaren senare.

Nu skall jag gå och kolla på fotbollssnack på tv - det är väl uttagningen av laget till EM. Tror jag ...

Vi hörs väl senare idag eller i morgon mina goa bloggarvänner - kram.

Tack för ordet!


Skulle du vilja se ut så här? Är det snyggt tycker du?Att smaken är som baken delad - ja det visste man ju - titta bara på den här bilden! Alltså - jag kan bara inte tycka att det är snyggt - det är så gräsligt fult och hemskt ... men jag behöver ju inte själv göra detta mot mig själv ... huvudsaken är ju att den här människan själv gillar det! Tror nog att jag skulle bli rädd om jag mötte den här människan i mörkret och även på ljusan dag ... man skulle ju tro att det vore någon Alien eller något monster från något som man sett på tv!!!!!!!!!!

Vad tycker du om det här???


En regnig och trist söndag hos mig!

Tänk vad lite jag har varit vid bloggen dom senaste dagarna! Men inte har jag orkat sitta här för ryggen, men det är nästan så jag får dåligt samvete - att jag inte har hunnit läsa och kommentera allt det ni skriver. Men läser igenom allt - det kommer jag att göra vart eftersom. Men kanske inte kommentera allt ... hinner ju inte!


Var uppe till halv ett i natt och kollade på hockey - Sverige mot Ryssland - började ju så bra för vårat kära landslag - men nog lyckades dom med konststycket att förlora - endast 5 sekunder kvar!!! Shit också ...


Här är det regn och bara +5 grader! Annat mot vad ni har - ni som bor i mellersta och södra landsändan eller hur! Här är det verkligen ingen sommar ännu.

image165
Ryggrapporten är väl ungefär som igår. Har nyss tagit en värktablett ... och så kör jag med maken ordentligt - gör det och gör det ... ta på mig strumporna ... knyt skorna ... stackars han! Men han gör det utan knot och jag sa till honom för ett tag sedan - tur att jag har dig!! Han stod och skalade potatis då - till baconfrestelsen jag skulle göra -det är som Janssons ... bara med den skillnaden att det är bacon istället för ansjovis - jag sätter också mycket röd paprika i. Supergott och enkelt!

Har även gräddat en ugnspannkaka med bacon. Jo jag vet - jag gör för mycket ... borde ta det jäkligt lugnt - men jag får hjälp och jag gör det försiktigt ... måste röra på mig - blir så jäkla less att bara ligga - för att sitta går nästan inte - bara väldigt korta stunder! Så det är lika bra att hålla igång lite. 


Känns bättre och bättre

Jag börjar så smått att återvända till dom levandes värld! Känner att ryggen blir bättre och bättre, sakta men säkert! Känns fortfarande väldigt svag förstås, ömmar fortfarande och jag får ta det stilla lugnt och försiktigt ännu. Jag har värk - ordentligt - strålar ner i benet. Men det känns ändå bättre - jag är inte lika stel som igår och kan röra mig betydligt bättre i eftermiddag. Mannen var ju på Apoteket och köpte tabletter åt mig idag ... dom rekommenderade Pronaxen - dom har jag ätit mycket förr för min ledvärk. Tog en tablett kring 14-tiden idag ... la mig då mannen åkte till sitt jobb efter 14.30 - har legat tills för ett tag sedan. Känner mig mycket bättre - men det är väl tabletterna som också påverkar ... är inte lika spänd heller.

Och bara detta lilla bättre som känns, det är så underbart så det är inte sant! Jag blir så glad och lycklig! För igår var det så hemskt med ryggen min.

Däremot märker jag att jag inte kan sitta långa stunder - då börjar det göra ont och värka. Det känns som ett tryck på ryggraden. Men samtidigt är det ju också viktigt att man försöker vara uppe nåt tag också.

Jag längtar efter att få gå ut och gå ... i morgon tänker jag försöka mig på en promenad ... längtar så.

Man värdesätter inte det man kan göra - förräns det är för sent!

Och att ha en frisk rygg och orka göra saker ... det enklaste av det enkla - som att ta upp ett skräp från golvet - det är värdefullt att kunna göra själv! Man tar allt sånt här för givet också.

Och jag som är van att alltid göra något - det är så jäkligt svårt när man inte kan eller ens orkar!!!

Så nu hoppas jag att ryggen min blir bättre och bättre för varje minut som går!! Skall ta det lugnt ändå och vila mycket - men som sagt - även promenera - det tror jag är jättebra faktiskt för ryggen - det vet jag ju av erfarenhet - att då jag går mycket - känns min rygg bättre!
image164


Mitt ryggonda fortsätter

Mitt morroninlägg blev det ju förstås inget av ... steg ju inte upp lika tidigt som jag brukar. Har sovit oroligt hela natten, vaken vid åtskilliga tillfällen, ojat och haft mig så fort jag skulle röra mig!

Något något bättre kanske idag, i morse var benen så svaga så dom skakade när jag försökte ta mig fram gåendes inomhus! Hade liksom ingen styrka alls från höfterna och neråt kändes det som och strålade ut smärta i ryggslutet gjorde det också.

Har vandrat fram och tillbaka inomhus ... försökt att sitta uppe ett par timmar, pallat upp mig i tv-fåtöljen och på köksstolen med kudden så jag kom högre upp och kudde också bakom ryggen för skönare ställning.

Men nu har jag legat ett tag - bara för att sträcka ut ryggen - kändes skönt ... en jobbarkompis ringde och hörde hur det var med mig och önskade mig ett snabbt tillfrisknande! Dom ringer alltid och hör hur det är med mig om jag är sjuk. Snällt förstås av dom att göra det!!!

Har skickat mannen (som jobbat nattskift) att handla och till Apoteket för att höra om det finns någon tablett att ta för ryggskott som är receptfri. Har ju starkare doningar - Citodon bland annat - men vill ju inte ta så mycket av den. Men viktigt är ju att kunna slappna av i ryggen och det gör jag när jag tar Citodon.

Tänk vad mycket man tar för givet när man är pigg i kroppen! Bara att ta ut ett mjölkpaket från kylskåsdörren igår från nedersta hyllan - var ett helt jobbigt företag.

Och vad mycket man ser som behövs göras här hemma och något skräp på golvet som det är helt omöjligt att ta upp själv! Jag kan inte ens bädda sängen min!!! Tur gubben kan *ler*. Jag kör ordentligt med honom nu ...
image163


Ett ynkligt livstecken från mig

Här kommer ett jäkligt ynkligt livstecken från mig ... jag är en skugga av mitt forna jag! Har djävulskt ont i ryggen, var till slut tvungen att gå hem kring 10.30 idag från jobbet, det gick inte att sitta, stå eller gå. Det var ett helt företag om jag skulle ner på min stol och lika jobbigt när jag skulle resa mig upp. Det gick i ultrarapid när jag gick i korridoren. Det var knappt så jag tog mig upp till bilen på parkeringen och sen in i bilen och att trycka ner kopplingen och växla - fy fan säger jag!!! Folk som aldrig haft så här i ryggen kan aldrig föreställa sig smärtan man upplever.

Jag var tvungen att lägga mig när jag kom hem och har varit i den ställningen nästan hela dagen - varit uppe och traskat runt i huset ett tag och suttit - men att sitta är hemskt! Linement har smorts in där det onda känns och tabletter har tagits för att dämpa smärtan.

Ett helt jäkla företag att lägga sig i sängen också och att sen försöka ta sig upp ... men nästan värre när man skall ner i sängen.

Jag hade ju så stort tänkt att gå en runda runt kvarteret - men inte en chans att jag skulle ha kunnat göra det! Har nästan ingen kraft i vänstra benet - det känns som om det bara vill vika sig och det skakar så fort jag sätter ner foten mot golvet!

Ja ni hör vilken usling jag är till kvinna just nu!!! Men man får trösta sig med att det förhoppningsvis går över - det finns det som är värre!!!
image162


Ryggrapporten

Som tur var så hade jag ju tid hos min sjukgymnast i morse. Fick ju ryggskott när jag skulle klä på mig i morse! Fick min behandling med värme och hon lärde mig hur jag skulle ta mig upp från sittande ställning - utan att belasta ryggen allt för mycket. Hon lärde mig också hur jag skulle göra om jag hostar eller nyser - titta upp i taket sa hon! Det är ju frågan om man hinner förstås. Sen skulle jag få komma oftare till sjukgymnasten. Stränga order om att inte träna med pilatesbollen på tre dagar cirkus ... promenera sa hon är bra ... dessutom frågade hon om jag hade möjlighet att lägga mig på jobbet under dagen och sträcka ut ryggen. Vi har ju ett vilorum förstås här ... men nog sjukskriver jag mig hellre då än att gå och lägga mig på jobbet! Hon menade att jag var tvungen att lägga mig ett par gånger i 10-15 minuters intervaller och dra upp benen för att lägga på trycket som ryggen känner.

Jag kan bara säga att det är djävligt djävligt och åter djävligt ont nu!!!
image161


Ingen god morgon för mig!

image160Jag säger ändå god morgon till er, men själv upplever jag inte den här morgonen särskilt god. Varför - jo det skall jag berätta för er: i morse när jag var på toa, satt alltså där - och skulle ta på mig rena trosor, lyfte upp vänstra benet och jäklars vad det högg till i ryggen på vänstra sidan, precis där jag har haft ryggskott flera gånger och där jag dom sista veckorna har haft jäkligt dåligt också. Detta har hänt förr också - just när jag lyfter upp benet så smärtar det till och detta kan vara det som utlöser skottet. Ett helt jäkla företag bara att få på mig byxorna, skorna och borsta tänderna!! Sätta sig i bilen är också ett jäkla företag.

Men jag kom till jobbet i alla fall och klockan 7 skall jag vara hos min sjukgymnast!

Nu skall ni slippa höra mig klaga mera, återgår till en annan verklighet och den ser ut så här: +7 och moln och sol och kaffedrickning och jobb!.


Ha det gott nu alla tills vi hörs - ta hand om er och njut ...


Om kondomers olika smaker!

FELIX kondomer: Gör det goda godare!


FROSTIES kondomer: De väcker tigern i dig!


GEVALIA kondomer: När du får oväntat besök!


NOKIA kondomer: Connecting people!


OLW kondomer: För att du älskar det goda!


CARLSHAMNS kondomer: Gött, gött i gött gött!


LIBERO kondomer: Det känns tryggt!


LÄTTA kondomer: Om du bestämt dig!


VICKS kondomer: Extra starka, extra friska!


PEDIGREE PAL kondomer: Rekommenderas av ledande uppfödare!


L"OREAL kondomer: För det är jag värd!


MARABOU kondomer: Mmmm....


DELIKATESS YOGGI kondomer: Nya smarriga smaker i ny fin förpackning!


McDONALDS kondomer: Livet har sina goda stunder!


Telefonsamtal mitt i natten - man blir rädd eller hur???

Alla har vi väl någon gång blivit vettskrämda när telefonen ringer mitt i natten, när vi ligger och sover!

Man blir rädd - för det första som far genom huvudet är ju - det har hänt nåt!! Annars ringer ju ingen mitt i natten!

Men är det så att man får prata med en fylltratt när man i sin rädsla lyfter på luren - ja då blir man ju vansinnigt arg!!!

Se för faaaaaan till att slå rätt nummer din jävla typ!!!! Ringa och skrämmas så där mitt i natten jävla fylltratt.

Känns det igen? Skulle tro det ... alla har nog varit med om det någon gång som sagt!

Men man kan ju då efteråt när man kastat på luren efter fyllesnackepären på andra sidan - andas ut - det hade inte hänt nåt!!!! Puh - hjärtat for ju upp i halsgropen på en och lättnadens suck fyller hela andningen - när man sen lägger sig till ro igen på kudden.
image159


TV-sändning av Englas begravning - vad tycker ni om det?

... om den här frågan säger jag bara - allt skall inte visas på tv:n känns det som! Jag skulle aldrig exploatera mitt barns begravning på detta sättet - en begravning är mycket privat och till den skall inte hela rikets befolkning komma - hur mycket dom än känner sig manade och hur mycket dom än känner för just denna begravning. Min sorg är privat och så även mitt barns begravning - jag tycker det är fel att tv-sända den. men andra tycker annat - så än en gång - tycke och smak är som baken - delad!!

Det känns bara så fel detta! Även om många resonerar att det är många som varit delaktig i sökandet och känner med familjen - visst det är många som ställt upp för Engla och hennes familj, men ändå - en begravning är privat och den skall man inte sända ut i tv:n som ett spektaket. Ja så känns det för mig - ett stort spektakel som någon tjänar stora pengar på!!!! Fel fel fel ...

image158
Hur kan man orka med att tidningar och tv:n och massor med okända människor kommer till begravningen?

Det känns som om man vid ett barns begravning bara vill vara den allra lilla närmaste kretsen kring barnet - närmaste släktingar och vänner. Hur kan man tänka sig att orka med att kameror surrar och tar kort och filmar - när man är mitt uppe i en sorg?

Ja det är olika hur man reagerar förstås på en sån här sak och man tycker olika. Men jag skulle aldrig någonsin kunna sända mitt barns begravning i tv:n! Aldrig ... den är min ensamma stund med mitt barn! Inte rikets ...

Vad tycker du och tänker du se begravningen?

Själv tänker jag absolut INTE se begravningen. Det luktar bara pengar om tv-sändningen! Och det gillar jag inte!!! Usch ...


Att kunna säga NEJ

image157Ordet nej är bara på tre bokstäver ... men så otroligt svårt att säga. Hur ska man lära sig att säga nej utan att få dåligt samvete?? Det är så svårt ...


Jag har svårt själv att kunna säga nej om någon frågar mig om jag kan hjälpa till ... även om min tid kanske inte räcker till - jag vill hjälpa andra, finner ju en tillfredsställelse i det och det känns bra för mig att få göra det - men ibland så finns ju inte tiden där ... då blir kanske något annat som jag själv skulle göra åsidosatt ... eller jag kanske har ont i min kropp och borde vila eller inte stressa - bara ta det lugnt. Men att hjälpa andra - det är något som jag har svårt att inte göra!


Att säga ordet NEJ ... jag hinner inte - eller jag är upptagen - eller jag kan inte just nu - eller kanske: min kropp säger ifrån. Men detta att säga ordet nej - högt - inte bara inför mig själv - det är svårt - näst intill omöjligt för mig!


Hur är det för dig???


Allt för pengar

image156
Ibland frågar man sig - gör människor precis allt för pengar? Och det tror jag faktiskt att en del gör, dock inte alla - som tur är!

Jag skulle själv inte kunna göra allt bara för pengar - även om pengar är mycket och viktigt i ens liv. Men lite stolthet och lite självaktning har man väl.

En del ställer upp på det mest bisarra i tv ... alla dessa såpor som invaderar tv:n nu för tiden.

Varför skall man ställa upp och göra sig till åtlöje för svenska folket? Bara för pengarna man får? Betyder verkligen pengar så himla mycket - tydligen gör dom det!

Skulle du kunna tänka dig att ställa upp på precis allt i tv!


Sanningens ögonblick

Det är ju ett program som börjat på TV 5 som heter "Sanningens ögonblick". Har själv inte sett programmet - bara för att sådana här skandalprogram tilltalar inte mig ett dugg. Men jag har ju inte undgått att läsa om det i Aftonbladet.


image155
Nu senast en pojkvän som erkänner både det ena och det andra och tycker saker och ting om sin flickvän, medans hon sitter med i sändningen!!


Det är nedrigt, lågt (lägre än Glocalnet!), jävligt gjort, pinsamt - jag vet inte allt vad jag skall säga om det!

Varför måste man sitta och skandera i direktsändning i televisionen? Varför kan man inte säga sådana här saker på "tu man hand"? Är inte det bättre? Vad vill man bevisa och för vem? Vill man göra sig märkvärdig?????

Frågorna är många - men svaren - vad är dom?


Vad tycker ni andra om sådana här program och har ni sett just det här programmet?


Städtips från Rent Hus

Lägger in några bra tips om städning - det tror jag alla har nytta av eller hur?

Ingrodd mat i kastrull


För att få bort ingrodd mat i kastrull -  gnugga med sockerbit eller blötlägg med lite bakpulver. Kastrullen blir skinande blank om du sen putsar den med en svamp doppad i vetemjöl (funkar på alla rostfria ytor).


Stearin på marmor/ vägg


Pilla bort överflödigt stearin med något som inte förstör underlaget. Ta sedan hushållspapper, tyg eller melittafilter och lägg på stearinet. Stryk sedan med strykjärnet tills stearinet sugs upp. Byt tyg/ papper vartefter.
På fönsterbräde gjord av marmor är enklast och smidigast att använda en klickskrapa!


Plastspår i parketten


Om ditt parkettgolv är repat av din stol och det syns svart plast i reporna från stolsbenen - så är detta ett bra tips. Plasten försvinner snabbt genom att sudda med suddgummi!


Lukt


Gnid in lite såpa på elementen (naturligtvis efter det att du städat) så får du en frisk och fräsch doft i hela rummet!


Bananflugor


Fyll ett glas med öl och sätt på plast med små hål i. Flugorna kommer att krypa in allt eftersom och drunkna. Byt ut ölen allt eftersom.


Toalett


Häll en burk/flaska med Coca Cola över smutsen och vänta i en timme. Tar bort kalkavlagringar. Skrubba och spola. Polera sedan toaletten med bilpolish. Ger en blank och lättstädad yta.


Ränder i badkaret


När man har badat blir det ofta en smutsrand kvar i badkaret. Fyll en sprayflaska med lika mycket ättika som vatten. Spraya på och torka efter varje gång du badat, så håller du ständigt ditt badkar fräscht!


Lädermöbler


Torka av dina lädermöbler med en fuktad Wettextrasa.


Rengöra spis

Bästa husmorstipset för en ingrodd spis.
Blanda bakpulver och ättika, häll blandningen kring plattorna.
Låt blandningen bubbla och fräsa ordentigt, rengör sedan som vanligt med svamp, trasa och ljummet vatten.


Badrumsgolv (linoleumgolv)

Marlene visar hur man tar bort det gula kladdet på badrumsgolvet. Använd en del citronsyra och en del vatten och blanda i en sprayflaska. Om det är hårt ingrott - använd istället handdiskmedel.


Toalett-borste

Rengör borsten regelbundet med såpa och spola rent när du spolar i toaletten.


Dålig lukt under diskhon

Luktar det illa under din diskho? Städa och rengör först, därefter: ställ en vaniljstång i ett glas vodka, doftar ljuvligt!


Äkta mattor

För att få fram färgerna på äkta mattor, börja med att lägga tidningspapper på golvet under mattan. Blanda en del ammoniak med nio delar vatten. Gör rent mattan med hjälp av en svamp, snart kommer du se de ursprungliga färgerna igen!


Få svarta urtvättade byxor som nya

Hur man får svarta urtvättade byxor att se bra ut igen: borsta på med kaffe.


Badrumsfläkten

Fläkten i badrummet rengör du enklast med varmt vatten och handdiskmedel. Använd en trasa och trä över en vanlig bestickkniv för att komma åt i trånga utrymmen.


Frosta av frysen

Börja med att stänga av frysen. Koka vatten i kastrull i omgångar och ställ in i frysen - det blir klart på en halvtimma. Koka helst i vattenkokare, det är mer energisnålt!


Stearin på fönster

Har du fått stearin på fönstret - använd klickskrapa (finns att köpa på välsorterade livsmedelsbutiker). Har man inte klickskrapa kan man använda rakblad.


Rengöra duschdraperiet

Blanda såpa och vatten i en sprayflaska. Spraya draperiet med efter varje dusch så undviker du beläggningar!


Torka av lister

Gör rent med diskmedel och såpa, använd tandborste.


Rensa rör

Behöver du rensa rören under diskhon eller i badrummet? Spola med kokande vatten + ¼ kopp bakpulver och 50 ml vinäger.


Sot/aska i glas

Gnugga med en fuktad sockerbit.


Disktrasa

Koka trasan i en kastrull eller tvätta den i tvättmaskin 90 grader, så försvinner bakterier.


Mot röklukt

Häll i din favoritolja i en aromalampa och tänd ett värmeljus under. Det kommer dofta ljuvligt inom kort!

Rengöra badkar

Strö salt över en delad citron och gnid mot smutsen. Citronen innehåller en syra som tar sig igenom fettet. Färska citroner är bäst och kombinationen salt och syra gör att citronhalvan fungerar som en skrubb borste.


Propplösare

Till  igengrodda avloppsbrunn använder Marlene varmt vatten och bikarbonat. Strö bikarbonat i avloppsbrunnen och fyll på med varmt vatten. Låt bubbla klart och skölj därefter med ytterligare varmt vatten. För att komma åt vid trånga utrymmen kan du dra ut smuts och hår med din gamla tandborste! Ett tips för att förebygga stopp i avloppsbrunnen är att borsta håret innan du tvättar det så att det lösa håret fastnar i borsten istället för i avloppsbrunnen!


Katthår på möbler

Ett enkelt tips för att ta bort katt- (eller hundhår) från möbler är att använda vanliga diskhandskar i gummi. Ta bara på dig handskarna och dra eller svep med händerna över tyget så följer de envisa hårstråna med, fortsätt en stund och till slut har du samlat håret i en liten boll som du enkelt kan kasta i soporna. Enkelt och smidigt!


Kylskåps- och skafferitips

· Lök ska inte förvaras i kylen, det gör att det luktar illa! Däremot kan du sätta in en delad lök i skafferiet i ett dygn, det gör nämligen att luften där neutraliseras.

· Mögelsporer bildas lätt på kylskåpsdörren av förståeliga anledningar. Ett enkelt tips för att hålla mögelsporerna borta från kylen är att gnida av kylskåpsdörren med ättika. Något som kan upprepas lite då och då.

· Sätt en delad citron i ett glas ättika i kylen och låt stå under natten, för att få bort dålig lukt.

· Ett par lagerblad i skafferiet håller småkryp och flygfän borta!

· När du rengör din kyl eller ugn, använd en droppe av någon av dessa oljor i det sista sköljvattnet till trasan - Citron, Lime, Grapefrukt, Bergamott, Tangerine eller Apelsin - så får du genast en frisk doft i köket.

? Förhindra mjölbaggar och mal att få fäste i ditt skafferi genom att torka matvarorna i en varm ugn i en timme eller frysa in dem i två dagar. Förvara alltid matvarorna i lufttäta behållare. Skalbaggars favoritmat är bönor och korn. För att mota bort skalbaggar kan du hänga små tygpåsar med svart peppar i ditt skafferi.


Mildare straff

Skandalöst, otroligt lågt, inte klokt!!!!!!!!

Sitter och läser Aftonbladet och vad skådar mina gröna ögon ... jo att dom djävlarna som sparkade ihjäl Ricchardo får sänkta straff!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag frågar mig: VART ÄR SVENSKA RÄTTSVÄSENDET OCH MÄNSKLIGHETEN PÅ VÄG?

SKALL DET VARA OK ATT SPARKA IHÄL EN MÄNNISKA - SKALL MAN INTE FÅ NÅGOT ORDENTLIGT KÄNNBART STRAFF EFTER EN SÅN HANDLING????????

Det verkar som om du skjuter en björn eller en älg ... så räknas det som värre, än att dräpa en människa!

VAKNA FÖR FAN UPP NI SOM SITTER OCH DÖMER I DOMSTOLEN!!!!!!!!! TA ERAT MÄNSKLIGA ANSVAR NÅGON GÅNG!!!!!!!!!

Det är väl för klådan inte så att ni skall gå alla misshandlares och andra djälva brottslingars ärende, eller är det så! Törs ni inte döma hårdare straff? Är ni fega era kräk?
image154


Jag blir så jävla förbannad när jag läser att vissa i vår herres hage inte får några straff efter det oerhörda dom gjort!!!!

Döms inga ordentliga straff ut - så fortsätter ju bara våldet och detta kommer att ta över samhället helt, det kommer att spåra ur och ingen kommer att ha någon kontroll till slut! Det blir laglöst samhälle! Det är på väg redan nu att bli så ... tyvärr.


Återigen en ny dag och morgon

Återigen har man vaknat upp till en morgon, en tisdagsmorgon. Sovit som en stock i natt - även om jag också varit vaken någon gång då och då ... som vanligt.

Det var -2 grader när jag klev upp och soligt - även om molnen också finns där på himlavalvet.

Idag skall jag och handla lite smått och gott till jobbet. Brukar alltid ha i vårat pentry diverse mackor, frukt, joghurt, kex, kaviar, ost och mycket mera - när det är fabriksstoppet. När våra anställda jobbar över - skall dom kunna ta sig en mumsbit till kaffet. Bra service eller hur?

Nu kom en av mina arbetskamrater - så jag skall ta en kopp och surra lite med honom ...

See ya alla bloggisar å läsers senare idag.
                           image153


En trött bloggare sitter här!

image152Förstår inte vad det är med mig ... är så jädrans trött och hängig, frusen och illamående. Har legat och sovit från 15 till nästan 18 ... slutar ju 14.30 nu när jag har sommartid - men flexade ut 14. Mannen for till sitt jobb efter 14.30 ... sen gick jag och la mig och läste och sen somnade jag - ville inte stiga upp alls. Jag mår illa och känner mig frusen ibland. Samma igår kväll - yr i skallen och vansinnigt illamående var jag då också!

Nu har jag suttit och glott på Leilas mat - som jag tycker är ett helt underbart och ljuvligt matprogram. Denna tjejen är ju sockersöt och charmig till tusen! Ljuvlig mat också hon lagar.

Hockey VM har ju startat för några dagar sedan - ni som missat det! Nu skall jag bänka mig och kolla en match - inte Sverige - dom spelar inte förrän i natt kring 1-tiden! Då skulle maken se matchen när han kommer hem från jobbet!

Det har ju stormat vansinnigt här idag ... kring +10 grader. Fast i morse var det ju störtflod uppifrån som kom - herre min je - vad det forsade - det gick inte att ha paraply heller - det höll på att blåsa sönder - bara upp med huvan på jackan och rädda frisyren - räddas det som räddas kan!! Sen sken ju solen upp ... men blåsten har fortsatt hela dagen. När jag nu tittar ut genom mitt fönster - så kan jag inte se ett endaste litet moln! Solen skiner fortfarande ...

Nä mina vänner - nu är det hockey ... sköt om er - vi hörs.


Ett blött uppvaknande

image151Vilket väder idag, störtregn och bara +4 grader och storm. Det blåser småspik känns det som!!

Usch vilket höstväder helt plötsligt - tur man får vara inomhus.

Idag startar vårat fabriksstopp här ... med över 600 man extra. Dom kommer från när och fjärran, det är över 80 olika firmor. Yrkesmän inom olika områden.

Idag har jag tid hos sjukgymnasten klockan 7 - men jag måste ringa och avboka den tiden, har inte tid helt enkelt att åka dit. Är väldigt inblandad själv i det här stoppet - så tid finns inte för "mig själv".

Har redan hämtat mig min första kaffekopp och skall avnjuta den nu ... vi hörs vänner. Har massor att läsa som vanligt ... har varit väldigt dåligt vid bloggen dom senaste dagarna och dålig på att kommentera - ursäkta mig - men tiden räcker liksom inte till och eftersom vädret har varit så underbart och man dessutom varit ledig - så får bloggen helt enkelt vara!!

Önskar er nu alla en bra dag utan regn.


Åskan har varit på besök hos mig!

Buller och bång har jag nyss haft här! Nu har regnet precis slutat också, kom en störtskur - samtidigt som solen tittade fram och regnbågen syns utanför mitt fönster på himlavalvet. Det blev lite muller här i eftermiddags, i morse kom en regnskur, sen kom solen ... det mulnade igen och så hördes åskan.


Jag la mig och läste efter middagen och duschen, jädrans vilken knall som kom! Jag flög upp från sängen - så rädd och överraskad blev jag! Skyndade mig att dra ur datorn och alla tv-apparater. Men det blev bara några knallar sen ... Före åskan började jag att må så jädrans konstigt, både yr i skallen och illamående blev jag och det har inte ännu släppt - äcklig känsla. Jag brukar som regel få migrän innan åskan kommer ...


Har inte varit alls vid datorn och bloggen idag ... vi har varit och hälsat på goda vänner i deras stuga nere vid havet. Det var så härligt där och vackert.


Före besöket - for vi förbi ÖB och köpte lite av varje och sen förbi Granngården och köpte mera plantjord. Man får aldrig för mycket jord ...


I morse gjorde jag laxpudding och en fläskpannkaka. Så till middag blev det puddingen ... gott som tusan är det och så enkelt att göra också.

image150


En riktig utedag idag

image149

Hej alla bloggisar ... är inne fram och åter bara ... har inte varit vid bloggen alls på hela dagen.

Morgonen började redan klockan 05.20 hos oss ... eller jag vaknade då, men var bara upp på toa och tänkte - jag går och lägger mig och försöker somna om ... min man sov också konstigt nog. Men det gick inte att somna om, låg tills 06.20 då mannen började röra på sig. Då steg vi upp bägge två.

Sen efter några koppar kaffe - gick jag ut och planterade i några krukor violer och penseér.

Åkte till svärföräldrarnas grav med en kruka penséer ... skulle rensa bort vinterdekorationen, men det var fastfruset ännu i marken.

Hem och fixade lite ute i skogen - eller det är kommunmark med lite skog alldeles vid vårat hus. Kommunen har kapat ner en massa tallar där i höstas och lämnat massor med ris och kvistar, så vi har hållit på att rensa undan det värsta och eldat upp allt i grillringen. Tala om varmt jobb ... dels av utetemperaturen som ligger på +17 idag och strålande sol, inga moln alls och ingen vind heller. Dels varmt från brasan - men nu är det ju gjort - finns ju mera att rensa - men detta var värdefullt att få bort. Sen fick vi främmande ... och nu sitter jag här och eftersvettas - fast jag har tvättat av mig efter välförrättat värv.


Deklarationen inlämnad och undertecknad på Heder och Samvete!

Då var det gjort för denna gång!

          Inlämningen av DEKLARATIONEN förstås!

                          Skönt att det är gjort ... och dessutom på

                                   HEDER OCH SAMVETE!image148

                                          Undertecknad och allt ... ärligt förstås.

                                                       Inga problem faktiskt.


                          Däremot har jag aldrig skickat in deklarationen via SMS eller via nätet
                                                             ... har du gjort det någon gång?

           Kan tänka mig att det är enkelt som 1000!

                                       Nu blev det som vanligt - kuvert i postlådan!


Dagsresumé

Nyss hemkommen från stadsresan. Besök på Granngården, där det blev 10 stycken penseér och violer och plantjord, 5 st för 99 kr och blommorna kostade 69 kr. Full rulle på butiken, folk vill ha plantjord och blommor och annat verkar det som.


Sen förbi Jysk och där hittade jag faktiskt ett enfärgat grönt parasoll, precis likadant som vi har sen förra året. Vi har ju grönvitrandiga dynor på våra stolar - så det passar utmärkt. Mycket folk där som skulle handla trädgårdsmöbler och annat som hör sommaren till.


Efter detta åkte vi förbi Kvantum - där det blev mat för hela slanten - som inte blev så "liten". Nåja då är frys och kylskåp återigen fulla!!!


Vi köpte med oss hem en sallad var och åt - sen blev det kaffetåren efteråt förstås. Min man hade valt ut hallonmunkar åt sig - så en sån blev uppäten till kaffet. Själv äter jag ju inte sånt där slisk ...


image147Vädret är fortfarande grått och lite regnstänk kom när vi var på stan. Kring + 10 grader är det.

Skall ta och plantera ut mina nyinköpta blommor strax i krukor och pryda både altanen och bron med dom.


Önskar er alla ...

Blogg sannasthlm : Vem bestämmer ?, Efter regn kommer solsken =)

Helg igen

image146God morgon på er alla bloggisar och alla andra. Idag är det fredag och helg igen ... man blir alldeles dygnsvild av alla lediga dagar ... men inte mig emot - skönt med helg.

Vaknade redan 04.23 - men gav mig den på att jag skulle somna om - vilket också skedde - till före halv 6. Då var mannen redan uppe - han skulle iväg och tvätta bilen 7 och själv skulle jag vara hos sjukgymnasten samma tid.

Solen lyste mellan molnen i morse och det var +10 - men nu är det grått och igenmulet och bara +7 ... inte lika härligt alltså som dom två sista dagarna.

Skall iväg till Jysk senare idag - hade tänkt att köpa två nya parasoller ... och så en vaxduk till ett av mina bord ute på altanen.

Till middag blir det nog hemmagjord pizza ... köper alltid ett sånt där pizzakit om ni vet vad det är och så sätter man bara sin egen fyllning på och gräddar, lätt som en plätt och inte alls dåligt.

Dessutom skall jag köpa lite blommor, pelargoner och mera penséer. Vad tänker ni göra idag?


Ett litet bloggbesök

Hallå där i kvällningen - måste ju ändå göra ett bloggbesök här. Idag blev det inte mycket av den varan ... och inte igår heller, men när det är sånt här väder som dom två sista dagarna och man dessutom är ledig, så inte kan jag sitta inne vid datorn. Då måste jag sitta ute och må gott i solen!


image145

Känner mig rent av trött i skallen, kan väl vara sviter från valborgsfirandet kanske. Det blev ju sent i natt ... Men hellre tror jag på att det är solen och luften som tagit ut sin rätt och gjort mig trött. Känner faktiskt bara att jag längtar till sängen och kudden ...


En humla mitt i planeten

En vimsig humla höll nästan på att träffa mig mitt i planeten när jag låg och solade mig på altanen. Som tur är - så låter dom ju ... brummar liksom! Annars hade det verkligen blivit "pang i nyllet".


image144
Vilket underbart väder vi har idag ... strålande härligt varm sol - inga moln och även idag vindstilla, det är +15 grader i skuggan. Härligt härligt och nu tror man ändå på sommaren!


Sköna maj välkommen!

image143Så var det 1:a maj ... en riktig vårmånad tar sin början idag.

Hur var eran valborg då? Grillades det korv för "hela slanten" ... vi satt ute hos vännerna och grillade korv, under en strålande och varm sol. Klockan var kring 19 på kvällen och det var fortfarande kring +15 grader och vindstilla. Alldeles fantastiskt skönt alltså. Senare på kvällen och natten kom dimman och när vi kom hem "mitt i natten" var det "bara" +2 grader.

Mycket folk i farten på samhället förstås, vid skolan som ligger alldeles i närheten av där vi bor - anordnas det alltid en stor majbrasa och dit drar sig folk förstås, det är försäljning av fika och körsång där. Brukar alltid vara mycket folk som åker dit och kollar. Annars när vi gick hem i natt låg röklukten tung över samhället och folk satt ute vid sina grillplatser och dillade i fyllan *ler*. Man mötte ungdomar som också var på väg hem.

Idag skall vi också grilla en korvbit ... alltid gott och när det då också är härligt väder så blir det bara ännu mysigare.

Än så länge är det inte lika klart som igår den här tiden och inte heller lika varmt, men solen håller på att bryta igenom molnen och det är väl kring +10 grader skulle jag tro. Så det blir uteliv även idag ...

Jag skall inte demonstrera - förr åkte vi alltid och kollade på 1:a majtåget - men det har avtagit med åren. Skall du och demonstrera eller bara titta på tåget?

Önskar alla en bra dag!


RSS 2.0